Научно доказано е, че обкръжаващата среда оказва силно влияние върху самочувствието и перспективите на човека. И това е особено вярно за дома, защото това е мястото, където прекарваме най-много време. Ето защо е много важно нашето лично пространство да има благоприятно въздействие върху нас.

Днес има много концепции и дизайнерски идеи за това как да се направи домашната среда удобна и хармонична. Всеки знае философията на Фън Шуй, която помага да се разпространява енергията на космоса. Все пак това не е единствената възможност. Интериорният хороскоп не отстъпва на Фън Шуй по популярност. Астрологията дава описание и прогноза за всеки знак от зодиака, но освен това ни разказва и за неговите лични качества.

Овен

Енергията на Овен прелива без край, основните му характеристики са волята, силата, желанието за надмощие и власт, както и общителността и чувството за хумор. Поради това на Овена се препоръчват ярки и светли цветове, в комбинация с някои сериозни тонове. Важно е представителите на този знак да имат в дома си свой собствен ъгъл, където да се съсредоточат и отпуснат. Основният цвят на Овена е червен - необходимо е малко количество от него винаги да присъства у дома и в офиса.

Телец

Спокойни и уверени хора, те се вписват във всички нюанси на зелено, тюркоазено, включително и тоновете на зехтин и злато. Такива хора ще оценят домашна обстановка в стил кънтри, който се характеризира с фундаменталност, комфорт, добро качество и лесна романтика. Разбира се, трябва да украсят къщата с вази, красиви покривки и други декоративни елементи.

Близнаци

Това е знак на движение и непостоянството. Такива хора винаги търсят нови усещания и приключения, често копнеят за промяна, така че е препоръчително да се разработи такъв план на апартамента, който да позволява лесни промени. Например добра идея е мебелите да са на колелца. Близнаците обичат жълти нюанси - светложълто, лимон и злато, които могат да се разреждат с нотки на синьо и зелено.

Рак

За типичните представители на този знак е характерно желанието за неприкосновеност на личния живот и в личното пространство, където те обичат от време на време да се крият от света. Чувстват се комфортно в интериор с бял цвят. По този начин светлите и земни цветове могат да се разнообразят с контрастиращи участъци синьо, жълто и оранжево.

Лъв

Лъвовете обичат всяко внимание от страна на околните, така че те често избират да украсят дома си с изразителен и цветен декор, който е сигурен знак, че ще привлекат всички погледи на гостите си. Представителите на този знак обичат оригиналните и уникални неща. За оформлението на жилището Лъвът трябва да използва топли нюанси, злато, ярко червено и оранжево.

Дева

Девите са известни със своята практичност. Те не обичат неясни и несигурни неща, така че основният им принцип в интериорния дизайн е простота и организираност. Хората, родени под знака на Дева, по природа имат страхотен вкус, така че е трудно да се объркат и да смесят различни стилове. В къщата им доминират различни нюанси на успокояващи сиви и жълти цветове, както и живи растения и цветя.

Везни

Тези хора се стремят към хармония и съвършенство. Те са спокойни и балансирани, в къщата им винаги има тиха и приятна атмосфера. Везните предпочитат зелено, като наблягат на естествените тонове и материали, а в дома им може да видите всякакви нюанси на този цвят - от най-светлите и ефирни тонове до тъмнозелено, граничещо с черно. Ярките петна бордо, лилаво и червено само подчертават характера на Везните.

Скорпион

Представителите на този знак са много енергични и силни, основният им цвят е наситено и ярко червено. Разбира се, трябва да използват този цвят с изключителна предпазливост, тъй като той води до изобилие от нервно напрежение и тревожност. Въпреки това, червената част на къщата трябва да присъства. Скорпионите обичат класически стил, поръсен с щипка екзотика.

Стрелец

Стрелците са привикнали да си задават цели и да се стремят към постигането им, ето защо са в постоянно движение. Промяна на мястото, както и периодично преподреждане на апартамента са жизненоважна необходимост. За декорацията на дома Стрелецът избира радостна и светла палитра, включително зелено, жълто и синьо. Много полезно за този знак е синьото, което подчертава неговия оптимизъм и ентусиазъм.

Козирог

Козирозите са предпазливи за всяко ново нещо, предпочитайки изпитани във времето опции. Този знак е консервативен и обича класиката. Такива хора често отричат ​​всякакви експерименти, така че стилът у дома е възможно най-простият, в черно-бялата палитра, допълнена с още няколко тихи нюанса. Въпреки това, Козирозите трябва да използват ярки цветове за акцент от време на време.

Водолей

Тези хора са инстинктивно привлечени към всичко неизвестно и оригинално. Класиката им носи тъга. Водолеите имат нужда постоянно да експериментират, за да намерят подходящ вариант. В тази трудна задача по търсенето, те често могат да стигнат до крайности. За да се опрости проблемът, Водолеят трябва да изгради "център" на къщата, около който ще оформи останалата част от интериора.

Риби

Рибите са чувствителни и склонни към романтика и драма. Те обичат тюркоаз и синкав цвят. За Рибите е много важна банята, тъй като това е мястото, където наистина си почиват и се отпускат. Логично е да се поставят фигурки в къщата, вази и други предмети за украса, които ще допълват уютната атмосфера на помещението.