Технологичният начин на живот намира своята пресечна точка с класическите произведения на изкуството в творбите на украинския творец Настя Нудник. Той предлага ироничен поглед към социалните мрежи и обсебващата тенденция да изразяваме чувствата си чрез емотикони и да определяме щастието си чрез броя like-ове, които получаваме във facebook.

 
Новата колекция на Нудник се нарича Emoji-nation и за основа използва картините на американския художник Едуард Хопър, известен със своите шедьоври в социалния реализъм и улавянето на моментите на самота и уединеност. Използвайки фотошоп, съвременният артист добавя популярните иконки от социалните мрежи, с които успява да засили усещанията за тъга и да превърне шедьоврите на Хопър в интересни и провокативни дори и за тийнейджърите.
 
Ето някои от тези творби:
 
 
 
 
 
 
За серията си с картини Настя Нудник споделя: "Обожавам играта на контрасти и се опитвам да вкарам дуализъм във всяка своя творба, независимо дали е илюстрация, картина или колаж. Emoji-nation е името за различни проекти, обединени от обща идея. Не знам дали серията вече е завършена, защото бъдещото развитие на Emoji-nation зависи само от настроението ми и от някое внезапно прозрение."
 
Вижте още няколко "внезапни прозрения" на Нудник за връзката между технологиите и класическите произведения: