10-годишно момиченце успешно акушира на майка си, благодарение на наученото от документална телевизионна поредица за раждането, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Тринити Къли от Колчестър, Великобритания, е голяма почитателка на поредицата "One Born Every Minute" по Ченъл 4. Любознателното дете тайно гледало програмата в стаята си, въпреки предупреждението на майка си Дий да не го прави заради неподходящото съдържание. Благодарение на наученото от поредицата обаче, Тринити успяла да помогне на майка си да роди у дома, когато сестричката й избързала да се появи на бял свят две седмици преди очакваното.


Дий Къли разказва, че когато водите й изтекли насред стаята, й станало ясно, че няма да стигне до болницата. Жената позвънила на съпруга си и на спешния телефон 999. Тогава за огромна нейна изненада 10-годишната й дъщеря напълно спокойно заявила, че е запозната с родилния процес и ще се погрижи за нея.

"Тринити беше удивителна. Не ми стигат думите да опиша колко се гордея с нея. Едва ли много момиченца на нейната възраст биха останали толкова спокойни в подобна ситуация", споделя Дий Къли.

До пристигането на линейката, малката Джасмин Елизабет-Роуз, четвъртото дете на 34-годишната Дий, вече се била родила. След случката майката смъмрила Тринити заради страстта й към документалната поредица за раждането, но малката акушерка твърдо отстоява желанието да продължи да я следи. "Ако не бях гледала, нямаше да знам какво да правя", споделя малката героиня.