След брак, продължил 37 години, Джейк зарязва жена си Едит заради младата си секретарка. Новата му половинка обаче, настояла двамата да заживеят заедно в мултимилионерския му дом и тъй като по време на развода си Джейк наел по-добри адвокати от тези на бившата си съпруга, той спечелил къщата по време на бракоразводното дело. След това дал на Едит 3 дни да се изнесе от дома им.

Първият ден тя прекарала, събирайки на вещите си в кашони.

Вторият - заедно с хамали, с чиято помощ изнесла нещата си.

На третия ден обаче, Едит решила за последен път да обиколи къщата, която някога била и нейна - седнала за последен път в трапезарията, пуснала си музика и си направила пир със скариди, черен хайвер и бутилка шардоне. 

Когато приключила, Едит минала за последно през всички стаи, като сложила по една полуизядена скарида, натъпкана с хайвер, в дупките на корнизите на завесите. И след като почистила кухнята и прибрала всичко, си тръгнала.

Станало време Джейк и новата му приятелка да се нанесат в къщата. В началото всичко било повече от невероятно. След това обаче, странна миризма започнала да обладава цялата къща. Джейк и приятелката му пробвали какво ли не – основно почистване, миене и проветряване. Включително вентилацията била проверена за умрели мишки, а килимите били изпрани. Джейк закачил освежители за въздух буквално навсякъде и извикал хора, които да обезпаразитят дома... За съжаление нищо не помогнало.

Приятелите на Джейк и новата му жена спрели да идват на гости. Работниците отказвали да работят във вмирисаната къща, а прислужницата напуснала. Двойката била на ръба. Не след дълго напуснала къщата и я обявили за продан.

Месец по-късно, въпреки намалената цена наполовина, все още не можело да се намери купувач за нея. Говори се, че дори месните брокери на недвижими имоти спрели да си вдигат телефоните. Така, в крайна сметка Джейк и новата му приятелка трябвало да изтеглят заем, за да си купят ново жилище.

Скоро Едит се обадила на бившия си съпруг, за да го чуе и попита как върви новият му живот. Той й разказал историята за смърдящата къща, а тя най-възпитано го изслушала. След това му казала, че общият им дом й липсва ужасно много и че въпреки всичко е готова да намали обезщетението си от развода, но за сметка на къщата. Джейк се съгласил да вземе около една десета от истинската цена на къщата, а сделката била оформена за час.

Седмица по-късно, Джейк и новата му жена стоели усмихнати и гледали как работници опаковат и пренасят цялата им покъщнина от старата къща в новия им бъдещ дом.

Всичко, включително и корнизите за завесите...