18-годишната Нели Мурило и синът й Юдиер Морено, който е на по-малко от годинка, изчезнаха в района на катастрофата на малък самолет „Чесна 303”, който се разби в гъста джунгла в Северозападна Колумбия. Пет дни по-късно майката и детето бяха открити живи и здрави в близост до мястото на инцидента, предаде БГНЕС.

Спасителите считат това за чудо, тъй като районът е много див, а джунглата много гъста. Мурило и бебето й са били откарани с хеликоптер в близка болница с малки наранявания.

Майката има леки наранявания и изгаряния, а детето е невредимо, каза представител на колумбийските ВВС. Той добави, че е удивен, че те са оцелели при толкова тежки и опасни условия. По думите му майчиният инстинкт помогнал на Мурило да се бори за оцеляване и да спаси детето си.

Пилотът на самолета Карлос Себелос е открит мъртъв в машината от спасителите, които виждат, че вратата на самолета е открехната и предполагат, че е възможно да има оцелели. Екип от 14 спасители обикалят гъстата гора дни наред, преди да открият майката и детето.