Понякога суровата реалност те удря безпощадно и без капчица милост директно в лицето. От една страна осъзнаваш, че твоите лични проблеми са нищожна капчица в морето от мъка, която се шири по света, а от друга започваш безпомощно да се ядосваш на несправедливостта, на която са подложени някои хора.

Мисълта "По Великден стават чудеса" този път беше приглушена от историята на самотния баща Георги Чакъров, който отглежда 7-годишния си син в пълна нищета. Тя бе разказана във Фейсбук от жена, която посетила родното си село Габра за празниците.

Eто какво написа тя:

"Преди малко се завърнах от родното си село. Не бях ходила там с години. Изпълнена съм с много впечатления и съм потресена от една история, за която искам да ви разкажа.

Разхождайки се по улиците близо до моя роден дом срещнах
познат, който стоеше пред една барака приличаща на цигански катун.П опитах го как е и той започна да ми разказва....

Преди 7 години му се родил син. Когато детето било на 2 месеца жена му ги напуснала. Той сам отглеждал детето. По същото време и майка му се разболяла и той трябвало да се грижи за нея. Останал без работа започнал започнал да взема пари на заем и така загубил къщата си. Сега живее в бившата кочина, която е пригодил за живеене. Няма ток и вода.
Живеят с детето от подаяния на селото. Даже не получавал и детски надбавки. Такава мизерия не бях виждала никога.

В навечерието на Великден беше омесил питки от брашно и вода. Когато влязох вътре детето си слагаше захар във студена вода ,за да преглътне хляба. Сърцето ме заболя и съм в потрес. Просто реших да споделя това с вас.

Мъжът се казва Георги Чакъров. Живее на ул.Бор в с.Габра. Детето е като слънце. Лъчезарно и усмихнато. Не заслужава да живее в такава мизерия."