Бременността на Кейт Хил е толкова необичайна, че раждането на двете ѝ малки момиченца може да се обяви за истинско чудо.

Кейт и съпругът ѝ Питър от години се опитвали да имат деца, но без успех. През 2006 г. Кейт е диагностицирана със синдром на поликистозните яйчници. При това хормонално нарушение не настъпва овулация и зачеването става на практика невъзможно.

Но Кейт преминава през дълга хормонална терапия и успява да забременее не веднъж, а два пъти! Между зачеванията на двете бебета има цели 10 дни. Този медицински феномен, наречен суперфетация, е толкова рядък, че в историята са документирани само 10 случая.

Обикновено, когато жената забременее, тялото възпрепятства повторна овулация, но в случая на Кейт тя е настъпила. Причината вероятно е хормоналната терапия, на която е била подложена.



Първоначално Кейт е била бременна с близнаци, а след 10 дни вече са били тризнаци, но за съжаление двойката губи едно от първите бебета още в началните месеци на бременността.

Другите две момиченца се раждат без проблеми – два дни, преди насроченото цезарово сечение. Чудото е запечатано от фотографката Селена Роласън в серия от черно-бели фотографии. На тях се вижда, че двете момиченца значително се различават по размери и тегло.

Двете сестри - Шарлот и Оливия, вече са на 10 месеца, имат различни кръвни групи, но двама еднакво радостни и щастливи родители.