Нещата много рядко са такива, каквито изглеждат, затова ще разгледаме какво наистина се крие зад рилейшъншип статусите във Фейсбук.

---

Когато не пише нищо, вариантите са следните:
- Ситуация "Зависи кой пита."
- Ситуация "Няма нужда всички да знаят дали, какво и с кого."
- Ситуация "Нека си мислят, че има кой да се излъже с мен."

Опитът ми на професионален сталкър гарантира, че в повечето случаи липсата на информация, не е в полза на този, който се интересува. Съжалявам.

Single

Това е табела, гласяща "Хайде де, пишете ми, какво чакате?! (Но само ако ми харесвате, иначе не!)"

Понякога се употребява и от обвързани, които имат нужда от внимание и искат да разочароват кандидат мераклиите, като в процеса леко си погалят егото.

In a releationship

Често връзката не е реална, но така се парира интересът на потенциално питащите досадници.

В други моменти отговаря на истината и при неофициално оповестен бенефициент, по общите снимки става ясно кого точно мразите, понеже не сте на негово място.

Когато няма посочено лице и съвместни фотографии, в 95% от случаите важи следното уравнение:
Екзотична почивка + албум само с нейни снимки = възрастен господин.
Или средно възрастен, но пък женен и "в командировка". 

It's complicated

Или си с някой, или не си. Всичко останало, че дори публично обявено, си е един чист душевен мазохизъм. Може спокойно да се преименува на "Мразя се/Тровя си живота/ Обичам да ми е гадно" с любезното съдействие на... еди-кого-си.

In an open releationship

За мен това винаги е бил най-любопитният вариант. "Имам си гадже, но всеки си ходи на плющялник и с други хора." Може би просто не съм достатъчно широкоскроен, за да проумея логиката в това да заявиш на всичките си познати, че с половинката ти си търсите нещо по-добро, но пък още сте заедно.

Engaged, Married, In a civil union,
In a domestic partnership

Като изключим тийнейджърките, които са женени за най-добрата си приятелка, първите две са свирени мачове и не са особено интересни за анализ, а останалите почти не се използват, което е малко странно, предвид факта, че половината от населението живее на така наречените "семейни начала".

Запомнете, че совите не са това, което са, и само защото пише нещо в интернет, не значи, че е истина.