Днес ще имаме възможност да се насладим на най-големия метеоритен дъжд за тази година. Той ще се вижда над цяла България и ще започне около 20:00 ч. 

За да усетите максимално красотата на гледката, най-добре е да сте някъде извън града, където светлините на сградите няма да пречат. "Падащите звезди" ще могат да се гледат с просто око. Небето ще е достатъчно тъмно, защото Луната ще залезе малко след 20:00 ч. 

Всещност това, което ще видим, ще са частици, изхвърлени от метеорита 3200 "Фаетон". Част от тях навлизат в земната атмосфера и изгарят, като оставят след себе си "огнени следи".

Очакват се около 120 метеорита на час!

С една дума: КРАСОТА!

A знаете ли откъде идва вярването, че, ако си пожелаеш нещо, когато видиш падаща звезда, желанието ти ще се сбъдне? От едно писание на египетския астроном Птолемей, живял през 2 в., според когото звездите падали на Земята, защото боговете искали да насочат вниманието на хората към небесата. Оттогава тръгнало вярването, че ако в този момент си пожелаеш нещо, желанието ти ще достигне директно до самите богове....