Пример за силата на човешкия дух. Ейми Пърди е изгубила краката и бъбреците си от менингит, но не се предава. Младата жена живее пълноценен живот с протези. Била шокирана от диагнозата, когато й я съобщили. Това означавало - смърт!

Тя обаче преодоляла удара на съдбата и решила да се съпротивлява. Ходила на диализа година и половина, след като останала без бъбреци. След това й трансплантирали бъбрек от баща й. Протези заместили краката й.

За едно 19-годишно момиче това било повече от предизвикателство. Да премине през всичко това. Още в началото на съзнателния си живот. Сега обаче Ейми е превъзмогнала всичко. Жива и здрава, признателна на семейството си за подкрепата и изпълнена с надежди за бъдещето.

Както може да се види, тя вече може да упражнява и любимия си спорт - сноуборд. Дори има медал от параолимпийските игри миналата година. Участвала и е и в състезанието "Танцувай със звездите", където партньор в меренгето й е бил пуерториканецът Елтън, който също е с две протези и трансплантиран бъбрек.

Днес младата жена е основател на неправителствена организация, която да помага на хора в неравностойно положение да упражняват екстремни спортове. Намерила е и любовта - приятелят й Даниел е готов на всичко за нея.

Тази година тя издаде и книга, в която разказва своята история - "На собствените ми два крака". Книгата вече е бестселър.

„Толкова е хубаво човек да има романтична връзка! Не бих могла да намеря някого, по-добър от него! Това е човек, който ме подкрепя, с когото споделяме еднакви вкусове и който иска да дава. Радвам се, че го има”, признава тя.

Източник: Btv