Американската тийнейджърка Маделайн Кейбъл претърпява жестока катастрофа, която й причинява сериозна фрактура на гръбначен прешлен. Лекарите веднага и правят нужната операция, след което й казват да носи специален медицински корсет в следващите няколко месеца, за да може прешленът да зарасне правилно.

Но вместо да се затвори вкъщи, докато се отърве от абсурдно изглеждащия корсет, 17-годишното момиче решава, че иска да покаже на света силата си от преживяното.

Тя превръща обемния си медицински корсет в рицарски доспехи!

Маделайн споделя: „Хората ме гледаха странно. Беше ме срам от корсета. Исках да го превърна в нещо забавно, което да нося с желание и гордост вместо със срам“.

Приятелката на Маделайн – Сара й помага с трансформацията на корсета. Само за 5 часа двете го променят с помощта на спрей боя, метални рамки, акрилна боя, апликации.

След трансформацията Мади споделя: „За мен новият вариант на корсета символизира битката, която водя, преминавайки това изпитание. Аз съм боец!



Лекарите са много доволни от подобрението на момичето след операцията. Скоро тя започва и физиотерапия и вече прекарва по няколко часа дневно без медицинския корсет. Възможно е да се отърве напълно от помощното средство до месец.


Тази истинска история ни напомни колко важно е да търсим силата вътре в себе си, дори в най-трудните моменти!

Всяко житейско изпитание ни поставя пред избор – да сме жертви или да сме войни.

Борете се, дами, не губете куража си, никога!