Погледни рисунките. Коя от тях те привлича най-силно? На кое дърво погледът ти се спира за по-дълго? Не бързай. Виж ги добре. А след това провери какво означава отговорът ти. Откри ли в написаното себе си?...

1. Идеалист и щедър

Непрестанно се опитваш да се усъвършенстваш. Искаш да превъзмогнеш недостатъците си и да развиеш силните си страни. Мечтата ти е да направиш света малко по-добър. Вярваш искрено, че това е възможно и често в очите на останалите идеализмът ти изглежда наивен.

Щедростта ти е пословична и я проявяваш към всички – както към тези, които са най-близки на сърцето ти, така и към тези, които ей сега си срещнал.

За съжаление, малко хора са способни да оценят това, което си. Повече са склонни да те приемат за даденост и съзнателно или не, да се възползват от теб. Но въпреки това знаеш, че няма да се промениш.

Защото вярваш, че най-важното от всичко е да си верен на себе си и да правиш това, което подсказва сърцето ти.

2. Забавен и харизматичен

С теб никога не е скучно. Радваш се на малките неща в живота. Ти си сърцето на всяка компания. Източникът на добро настроение и на безброй идеи за забавление.

Изпълнен си с ентусиазъм, който лесно заразява другите около теб. Ти си същински магнит за останалите.

Обичаш да създаваш нови приятелства. Вярваш, че контактите с интересни хора обогатяват живота и душевността ни. Подаваш ръка на всеки. Открит и непринуден си. За теб сякаш е лична мисия да носиш усмивки на хората и да им помагаш да забравят проблемите си.

Защото вярваш, че ако всеки от нас се опита първо да помогне на другите, а след това на себе си, светът ще стане по-добър. И единственото, което трябва да направим, е просто една... първа крачка.

3. Грижовен и прощаващ

Ти си изключително отговорен. Дори свръхотговорен. Често се нагърбваш със задачи, с които не би трябвало да се заемаш.

Грижиш се за тези, които обичаш, повече, отколкото те се грижат за себе си. И определено повече, отколкото се грижиш за теб самия.

Обичаш истински, дори когато човекът отсреща те е наранил... и продължава да те наранява. Лесно прощаваш. Според теб всеки заслужава втори шанс. А понякога и трети, и четвърти...Просто си склонен да виждаш доброто у хората и когато те самите не го виждат в себе си.

Защото вярваш, че дори под най-студената обвивка се крие добро сърце. Вярваш, че светлината винаги побеждата тъмнината. Просто... вярваш в хората.

4. Аналитичен и комбинативен

Обичаш да анализираш. Притежаваш впечатляваща способност да виждаш ситуацията отстрани, да откриваш причинно-следствените връзки, както и възможните изходи от нея. Надарен си със забележителен интелект и комбинативност.

Роден си да бъдеш лидер и когато съдбата те постави в тази роля, плуваш сякаш в свои води и се справяш превъзходно.

Често виждаш, че си нива над останалите хора в обкръжението ти, но природната ти скромност те кара да отхвърляш това чувство. Убеден си, че всеки заслужава уважение и приемане. И го демонстрираш непрекъснато.

Защото вярваш, че колкото и опитен да си, каквито и познания да притежаваш, винаги има какво да научиш. Във всеки един момент. От всяка ситуация, в която попадаш. От всеки човек, с когото животът те среща.   

5. Откровен и искрен

Мразиш неискреността и лицемерието. Винаги казваш това, което мислиш, дори ако другите не са съгласни с теб. И няма значение дали тези други са просто колеги, приятели, или семейството ти.

Вярваш в идеите си и си готов да се бориш за тях. Дори когато се чувстваш неразбран.

Нищо не ти тежи така, както общуването по задължение с хора, които не са ти приятни. За теб подобно изживяване е истинско мъчение. За съжаление, животът често те поставя в такава ситуация. Може би, за да провери дали няма да изневериш на принципите си и да се примириш... Знаем обаче, че никога няма да го направиш, нали?

Защото вярваш, че няма по-голямо предателство от това да изневериш на себе си. Да бъдеш неискрен – пред останалите и пред самия теб. 

6. Независим и силен

Ти си свикнал сам да се справяш с проблемите си. Стискаш зъби и продължаваш. Дори когато те боли. Дори когато ти се струва, че вече нямаш сили.

Просто не обичаш да молиш за помощ. Не обичаш да натоварваш другите. Но помагаш на всеки, който се нуждае от подкрепа.

Не обичаш и да получаваш съвети. Особено когато не си ги поискал. Хората обаче сякаш изпитват някаква странна потребност да ти ги дават, да се опитват да определят посоката ти, да те „навигират”. Това често води до конлифкти. За останалите ти си твърдоглав, а ти самият не разбираш защо се бъркат в живота ти. Единственото, което искаш, е да не те оставят да живееш живота си така, както го разбираш. Да ти позволяват да следваш съдбата си...

Защото вярваш, че всеки има своя път и трябва да го извърви по своя начин. А останалите... просто не трябва да му пречат. 

7. Тактичен и чувствителен

Твоята богата душевност и вроденото ти чувство за такт ти помагат да „влезеш под кожата” на човека отсреща, да се поставиш на негово място, да предвидиш какво би го наранило. И какво би го зарадвало.

Винаги се съобразяваш с чувствата на другите, защото не искаш да огорчиш, макар и несъзнателно, когото и да било.

За съжаление повечето хора не се държат с теб по този начин. Просто, защото не се държат така с никого. Егоизмът и несъобразителността им понякога дълбоко те нараняват. Когато това се случи обаче, ти няма да кажеш нищо.

Защото вярваш, че, който истински държи на теб, ще помисли, преди да те огорчи. А ако те е огорчил, ще помисли как да ти се извини.

8. Амбициозен и устремен

Притежаваш силна амбиция, която те кара да се съревноваваш преди всичко със самия теб. Винаги си поставяш високи стандарти и влагаш всичко от себе си, за да ги надскочиш.

За теб посредствеността е равносилна на това да пропиляваш живота си. Смяташ, че човек трябва да отдава сърцето си на това, което прави.

За теб всеки покорен връх е възможност да видиш нови върхове, които чакат да бъдат изкачени. Всяка победа е просто нов урок. Още нещо научено. Но в никакъв случай не е край. Винаги търсиш път. Напред и нагоре.

Защото вярваш, че, колкото повече даваш, толкова повече ще получиш. Вярваш, че, колкото по-големи са мечтите ти, толкова по-пълноценен ще е животът ти.

9. Оптимист и пак оптимист

Това е думата, която най-добре пасва на характера ти. Ти си човек, който винаги търси светлината в тунела. Дори когато не я виждаш, ти просто знаеш, че е там.

Дълбоко в себе си вярваш в максимата, че „Никоя буря не трае вечно”.

Затова никога не си позволяваш да се отчаяш. Не го позволяваш и на хората около себе си. Знаеш, че да се отчаяш, значи да се предадеш. А ако се предадеш, никога няма да успееш. Често си повтаряш, че винаги е най-тъмно преди зазоряване. Фокусираш се върху това, което имаш, а не върху това, което нямаш.

Защото вярваш, че животът е много по-хубав, когато виждаш чашата като наполовина пълна. И това е самата истина, нали?