Малцина от нас не са запознати с авантюристичния образ на красивата Анастасия в еротичния бестселър на Е.Л.Джеймс “50 нюанса сиво”. Изглежда, че светът на киното също иска да се порадва на популярността на романa, който прелъсти света и ето, че вече избрана и актрисата, която да изиграе палавата Анастасия. 
 
Дакота Джонсън, 23 годишната дъщеря на Дон Джонсън и Мелани Грифит, беше избрана да изиграе ролята на Анастасия във филма по романа на “50 нюанса сиво”. Дакота споделя, че е горда от своята роля и ще даде всичко от себе си, за да се слее с образа на Анастасия, поне по време на снимките. 



Цитати от книгата:
 
"Плачех за загубата на нещо, което така или иначе никога не бях имала. Нелепо, нали? Оплаквах нещо, на което така и не бе даден шанс да живее - моите празни и горчиви мечти и надежди!"
 
"Хвърлих се на леглото с дрехите, с обувките, с всичко и заридах. Болката се разрастваше. Дори костният ми мозък беше парализиран. Физически, психически, метафизично непоносима, унищожителна болка. Скръб. Сама си бях причинила тази скръб. И тогава видях лицето на моето друго аз. И разбрах. Болката  от ударите на колана беше нищо в сравнение на това самоунищожение. Свих се, като отчаяно стисках спадналия балон и кърпичката на Тейлър, и се предадох на скръбта" 
 
"Сгуших се в него, затворих очи, носът ми опираше във врата му, главата ми беше на рамото му. Вдишах аромата му. Освободих съзнанието си и за миг си позволих да си представя, че ме обича."
 
"Оказа се, че хората които не зачитах ме обичат много повече от лъжците, който ценях."
 
"Той бе единственият мъж, който можеше да накара кръвта ми да се движи из тялото със скоростта на болид. И въпреки всичко с него беше трудно, самият той беше труден за разбиране, влияеше на хората объркващо и смущаващо."
 
"За първи път в живота си, се почувствах самотна, нещастна и ужасно притеснена в моята собствена компания, която досега бях предпочитала."
 
"Не позволявай на никой мъж да се напъха под кожата ти. Много си млада. Просто се забавлявай."