Блогърката Ем Форд предизвика хиляди коментари с последното си видео, което стана изключително популярно в онлайн пространството.

Ем стои зад канала в YouTube "My Pale Skin", в който публикува уроци, с които учи дамите как да прикриват акнето си, както и други свои несъвършенства, по кожата на лицето.

Преди три месеца, тя решила да си направи експеримент като започнала да публикува свои снимки без грим в социалните мрежи. Фотосите й са събрали над 100,000 коментара относно лицето й. Ето и някои от тях: "Дори не мога да я погледна", "Изглежда отвратително", "Мила ли си е въобще някога лицето?".

След като Ем започнала да публикува свои снимки с грим, коментарите започнали да стават диаметрално противоположни: "Ти си толкова красива!" и "Перфектна си". Междувременно тя получавала и други негативни отзиви, като например "носиш твърде много грим", "това е заблуждаваща реклама" и " не вярвай на никоя к*чка, която носи грим".

Целта на блогърката всъщност е да покаже на всички дами своето вдъхновяващо видео и да ги накара да се замислят над двойните стандартни, които властват в обществото ни. 

"През последните няколко месеца получих стотици съобщения от хора по целия свят, които страдат от тежка форма на акне и които се чувстват несигурни в себе си и нямат самочувствие. Точно поради това исках да създам и видео, което да покаже колко нереални очаквания създават социалните медии към хората. Като общество сме толкова свикнали да виждаме изкуствени и перфектни образи и да се сравняваме с тези нереалистични критерии, че забравяме най-важното - Ние сме красиви!".