Всяка жена се притеснява за мига, в който стане майка и се чуди какво ще бъде чувството. Колкото и да се опитвате да се приготвите за това, четейки различни книги и питайки познатите си за съвети, със сигурност ще бъдете много изненадани, когато преживеете всичко сами и ще разберете, че има неща, за които никой не ви е казал. Прочетете кои са 10-те изненади, с които всяка млада майка се сблъсква и за които няма как да научи от книгите.

Няма да ви интересува кой вижда гърдите ви

След като поне 10 човека от медицинския персонал са се взирали в интимната ви област под силно осветление в родилното, чувството ви за благоприличие се променя. А когато започнете да кърмите, независимо дали това се случва по лесния или по трудния начин, ще искате просто да си свършите работа.

Няма да ви пука дали родителите, гаджето на най-добрата ви приятелка или напълно непознат ще видят гърдите ви. Ще се интересувате само от това бебето ви да е нахранено и доволно.

Няма да смятате, че е грубо да си погледнете телефона

Дори и преди да сте се сърдели на приятелите си, които постоянно гледат в телефоните си по време на вечеря, когато станете майка ще разберете колко наложително е да проверите дали случайно нямате 17 пропуснати повиквания и 6 нови съобщения от съпруга си, който е останал вкъщи да гледа бебето. И когато видите други хора, които се взират в екраните на смартфоните си, няма да ги съдите, защото ще знаете, че може би и те проверяват какво се случва с децата им, докато са далеч от тях.

Ще имате противоречиви навици за чистота

Били ли сте маниак на тема чистота преди да родите? Е, пригответе се: скоро ще имате повърнато на бузата и няма дори да ви пука. А ако сте били от дамите, които не са се грижили нонстоп за чистотата, скоро ще се превърнете в истинско копие на Монк!

Ще имате различни приоритети. Може детската стая да бъде безупречно чиста, но чистите ви дрехи да са в една купчина с мръсните. Или пък да миете бебешките бутилки със специална четка по няколко пъти, но да оставяте неизмитите съдове в мивката с дни.

Ще публикувате в социалните мрежи снимки, на които не изглеждате толкова добре

Във време, в която всяка снимка има филтри (и понякога дори малко Фотошоп), рядко се срещат дами, които позволяват на обществото да ги види различни от перфектни – косата им е идеална, очилата им са свалени, а гримът е нанесен безупречно. Изключение обаче правят майките, които предпочитат да се снимат неглиже, за да оставят сладкото си бебче да блесне.

А ако не сте били почитатели на селфитата преди, след раждането със сигурност ще станете.

Тялото ви ще ви се струва като неразкрита територия

Спомняте ли си когато се завърнахте вкъщи, след като дълги месеци не се бяхте прибирали и всичко ви се струваше различно? Същото е и със следродилното ви тяло. Ще откриете стрии на места, на които не сте предполагали, че могат да се появят. И това ще се случи месеци след раждането, а вие ще се чудите как не сте ги видели по-рано.

Ще забравите времената, в които сте съдели всички за всичко

Ако преди да забременеете сте имали мнение за всичко и сте отстоявали позицията си със зъби и нокти, то сега ще мислите за това, което е най-добро за детето ви и изобщо няма да се интересувате от това какво правят останалите. Единственото, за което ще сте сигурни е, че всичко може да се промени.

Няма да отслабнете толкова, колкото сте си мислели

Поне не в началото. Да, ще свалите няколко килограма веднага след раждането, но се подгответе за задържане след това. А всичко, което сте чели за отслабващите способности на кърменето? Случва се, но не очаквайте да се случи като с магическа пръчка. Отнема време (говорим за месеци), за да размърдате кантара в правилната посока.

Ще ревнувате от най-странните неща

Като например за това, че мъжът ви е видял как детето пишка, а вие не сте. Или когато най-добрата ви приятелка успее да разсмее детето ви за първи път. Какъв сладък момент за тях. А на щастливите семейни снимки, вие ще сте единствената, която гледа лошо, защото някой друг държи бебето.

Фейсбукът ви ще бъде пълен с бебешки снимки

След като родите ще усетите, че имате постоянно желание да споделяте снимки на бебето си и винаги ще харесвате публикациите на приятелките си, които имат бебета. Ще ви се струва, че се появяват все повече и повече статии, свързани с отглеждането на деца и ще се чудите как се е случило това.

Фейсбук е изключително умна платформа, която може да разбере, че се интересувате от бебета в конкретния момент. Лошата новина е, че стената ви ще се превърне точно в това, което винаги сте мразили. Добрата новина е, че сега ще ви харесва!

Нищо, което правите, няма особено значение

И вероятно не правите нищо „нередно”. Голяма част от интелигентните хора, които са омъжени и имат добра кариера, вероятно са били изпускани като бебета. Или пък са родени преждевременно. Други пък сигурно са плачели по 15 часа на ден през първите си три месеца. Или пък не са били кърмени. Не трябва нищо от това, което правите, да ви кара да се чувствате зле. След 6 месеца, детето ви ще прави нови и нови неща, а проблемите, които сте имали преди това ще ви се струват незначителни.