На какво да обърнем внимание през Пролет/Лято 2014 по отношение на грима? Най-лесният начин да изглеждаме актуални и в крак с модата е подходящият макиаж, вдъхновен от най-новите тенденции. 
 
Екипът на Dama.bg вече ви запозна с тенденциите в прическите за Пролет/Лято 2014. Сега е време да се насочим към любимия ни грим и да ви информираме на какво трябва да обърнете внимание през новия сезон, както и какво не бива да правите.

1. Сияйна кожа без серуми, грундове и ББ кремове 


В съответствие със здравия и спортен блясък за новия сезон, кожата трябва да изглежда натурална и сияйна. Дните на 90-те години с плътно покритие на кожата отминаха! За Пролет/Лято 2014 тя е повече от прозрачна. Използвайте овлажнител, който нанасяйте с четка за грим за бляскав вид. 

Тази тенденция е идеалната грижа за кожата, защото не запушва порите и не предизвиква акне. Не се притеснявайте, че ще изглеждате твърде бледи, защото може да използвате руж. Важното е да избягате от порцелановия кукленски вид и да позволите на кожата си да диша. 

2. Ружът се завръща 


Забравихте ли за него покрай всичките тези перли и бляскави мазила? Ето че ружът триумфира на модните писти за Пролет/Лято 2014. Сурова красота, блясък, бохемски живот или пък хипи - това са част от визиите за новия сезон. Ружът е повлиян от природата, въпреки че прави препратка към слънцето и морския пясък. Виждаме свежи прасковени и розови тонове, които правят тена - летен, красив и нежен. 

3. Изберете цветове, които озаряват 

Свежи, меки люляци и праскови, смесени с по-натрапчиви тонове, които озаряват лицето. Изберете лавандула за очите със замъглено покритие или пък люляк за погледа и мек оранж за устните. Струва ви се прекалено? Тогава изберете възможно най-бледия гланц за устните, за да акцентирате върху озаряващия поглед. 

4. Носете бяло 


Модерният спортен дух за сезона бе постигнат със светлоотразяващ грим - страхотна тенденция! Как да го направим? Въпреки че бялото не може да бъде единственият избор пред любимите сенки за очи или очна линия, може да използвате проблясъци на бяло. За вдъхновение изберете брилянтно чисто бяло за очите, което контрастирайте с матово червено за устните. 

5. Безкраен поглед 

По-меките и женствени форми на веждите за Пролет/Лято 2014 са истински празник за очната линия и спиралата, защото правят погледа безкраен. Става въпрос за баланса между небрежното и изисканото. Виждаме леко котешко движение с графичната линия, прекарана по клепача. Това е истинската страна на десетилетието, а не бляскаво настроение от 60-те години. И не забравяйте за долните мигли! Те се нуждаят от перфектно напластяване, за да изглеждат безкрайно дълги.  

Готови ли сте да забравите за пудрата, фон дьо тена и ББ крема и да заложите единствено на овлажнителя за лице?