Ако сте си мислили, че “здравословната бърза храна” е наистина здравословна, помислете отново.

Макар и заведенията за бързо хранене да предлагат привидно здравословни решения като салати, понякога те са по-лоши от сандвичите. Новата салата Цезар на Макдоналдс с къдраво зеле е отличен пример за това - тя съдържа повече калории, мазнини и сол от двоен сандвич Биг Мак.

Къдравото зеле има добра репутация на здравословна храна, защото съдържа значително количество витамини и лесно може да се добави към закуската.

Веригата съобщава, че салатата Цезар съдържа “истински пармезан” и “богати на полезни съставки маруля и къдраво зеле”. Тези съставки звучат чудесно и здравословно, но в плътния дресинг със сирене азиаго и хрупкавото пиле, тази салата губи очарованието си. Тя съдържа повече от 730 калории, 53 грама мазнини и 1400 милиграма сол - за сравнение, човек трябва да изяде цели три от традиционните хамбургери на Макдоналдс, за да погълне същото количество калории. А двоен Биг Мак съдържа около 680 калории, 38 грама мазнини и 1340 милиграма сол.

Препоръчително е човек да приема не повече от 2000 милиграма сол и от 1200 до 1500 калории дневно.

Затова ви съветваме - четете внимателно съдържанието на храната, която купувате. Защото често това, което е на пръв поглед здравословно, се оказва изключително вредно.