Радваме се да ви съобщим, че вие току-що паднахте в капана на Dama.bg. Днес ще бъдете зрително измамени от предизвикателство, което сме ви приготвили. То е свързано с въпроса – Какъв е цветът на на сградата? Нещо различно, интересно и впечатляващо. Изображенията, подобни на това, винаги вършат работа, когато сте потънали в мрачно настроение. Те могат да ви разсмеят и понякога дори ви зареждат с положителни мисли и амбиция за ново начало.

Съсредоточете погледа си върху черната точка в средата на инфрачервената картинка, докато времето тече и тя отново стане черно-бяла. Щом това стане, пред вас веднага ще се разкрият истинските цвeтове на сградата.

Е, какво се случва тук, за да се създадат фалшивите цветове? Може би сте забелязали, че ако се взирате в ярка светлина, а после отместите поглед, за няколко секунда се създава тъмно петно в зрението ви. По същия начин, ако се взирате в тъмен обект на ярка бяла стена за няколко секунди, а после затворите очите си, вие ще видите обратното – тъмният обект ще се появи като бяло изображение. Картинката, коятo ви показваме, е на същия принцип. Тя си играе с цветните клетки на ретината. Стига сме ви обяснявали, по-добре вижте сами действието на тази зрителна измама.