В община Сипоо, Южна Финландия, малка катеричка проявила неочаквана съобразителност и сама се обърнала за помощ към ветеринарен лекар, съобщи Нюзру, като се позова на местния в."Илта", цитиран от БТА.

Малкото животинче дотичало в клиниката, покатерило се по панталона на специалиста по дребни животни Самули Хейсканен и се сгушило в ръцете му. Катеричката изглеждала изтощена, а от носа й течала кръв.

Във ветеринарната клиника дали на мъничето да пие вода от спринцовка, а след това го нахранили с круши, ябълки, овесени ядки и ръжени сухари. Според докторите сега катеричката изглежда много по-добре и доволна от живота. "Изглежда сякаш се усмихва", коментирал Хейсканен състоянието на малкия си пациент. Причината за течащата от носа на катеричката кръв не е установена. Предполага се, че тя се дължи на падане от гнездото.


Снимката на катеричката във Фейсбук само за ден е събрала над 12 000 харесвания. По думите на ветеринарния лекар обикновено хората не бива да пипат малките на дивите животни. В този случай катеричката е взела съдбата си в собствените си лапи и е притичала за помощ.