„Каква чудновата бърканица - мислеше си той - от жена, дете и дявол! И как всичко й прилича; каже нещо - умно е, направи нещо - хубаво е!" – 

Из разказа „Шибил”.

 Свързвайки се със себе си и със своето автентично женско излъчване, все повече осъзнавам, колко всъщност е многолика природата и колко рядко се почита нейната многоликост. Женското също е многолико, но в нашето съвремие се почита основно в двете си форми, а именно на нежната, мека, плавна, топла жена и на сексапилната, чувствена, страстна, съблазнителка. Всичко останало не се приема за истински женствено и поставя деликатната, усмихната и по детски жизнена жена и дръзката, структурирана, действена и амбициозна жена в усещане за неадекватна женственост и стремеж към една от двете утвърдени форми. Чрез налагането на идеали на жените се отнема многообразието, сочността от това да си себе си, да бъдат в контакт с дарбите и силата си. За мен всяка жена е красива, всяка жена има своята сила. Виждам сила в мекотата, виждам сила в страстта, виждам сила в твърдостта, виждам сила в смеха и радостта.

Беше красива, заради възможността да накара другите да се смеят, дори когато тя беше тъжна. Не, тя не беше красива, заради нещо толкова временно, колкото външния вид. Те беше красива дълбоко вътре в душата си.

Йордан Йовков

 Стъпка по стъпка осъзнах, че развитието не е по посока да бъда като идеала за жена в днешния свят, а свързване с естествената ми женска природа, с нейното прегръщане, опознаване и възхищение. Да я подхранвам, такава каквато е и да я изразявам открито в света и пред другия. Вярвам, че жените днес е нужно да си зададат въпроса спрямо моята, лична и автентична женственост какъв партньор е подходящ, в каква връзка тя би цъфтяла и би била подхранена в дълбочина. И да избират със сърцето си, а не през нормите и стандартите за мъжествено и женствено.

Вярвам, че жената съблазнява най-неустоимо със своята автентичност, с вкусната си естественост, с топлината, грижата и подхранването, които си дава, с излъчването на личната си енергия, а не с повърхностни и биологично базирани съвети за съблазняване, които жените обличат като дрехи, но които не им подхождат, които не са в контакт с вътрешния им съблазнителен дух.

„Грешна беше тая жена, но беше хубава. Жените, които се канеха да я хулят, тъй си и мълчаха, а патерицата на дяда Влася не се и помръдна"  

Из разказа „Албена”

Време е да се събуди жената от разказите на Йовков, тази смелата, която е свободна да бъде себе си, която почита себе си, такава каквато е. Която е еднакво красива и като дете, и като самодива, и като грешница, и със срамежливо наведени очи, и с пламтящия си тъмен поглед. Всяка те съблазнява със своето си лично присъствие, а не се стреми да бъде като другата или да се облича в идеалите за женственост. Това за мен е вдъхновяващо, подхранващо и истински секси. Омръзна ми да казват на жените какви трябва да бъдат, как да съблазняват, как не са жени, когато са силни и дръзки, как са слаби, когато са меки и топли, как трябва да се омекотяват или да се превръщат в сексуални тигрици.

Жадна съм за автентичност. Жадна съм за многоликост. Жадна съм за гримирани и красиво облечени жени, които изразяват своята природа, а не копират модни тенденции и неподходящи идеали. Жадна съм жените да гледат на себе си, така както Йовков гледа на тях, през сърцето и душата си, прегръщайки многоликостта на женската природа и учейки ни да бъдем горди от това, което сме. Жадна съм да се почита женското тяло и женската природа в него, а не дрехата

Каня те да тръгнеш към себе си, каня те да тренираш умението да се изразяваш, да се подхранваш и да блестиш в собствените си цветове.

Най-красивата визия този сезон.

Облечи Себе си!

Бъди вдъхновяваща жена,

Марина

Марина Байрактарова е Консултант по женственост и връзки, Психолог, създателка на „Бъди Вдъхновяваща Жена”.

П.П  Сподели на близките на сърцето си и бъди част от жените, които вдъхновяват жени.

П.П Каня те да разбереш кои са 6те качества, чрез които може да определиш дали един мъж е подходящ за емоционално обвързване. Бъди своя закрилница в любовта и се избирай да се свързваш с мъже, които могат да подхранват естествената ти женственост. Добре дошла да разбереш кои са.

Да, искам да се запиша за лекцията Подходящ ли е за емоционално обвързване!