Лекарствата са неизменна част от живота ни. В днешно време сме научени да пием хапче за всяка една болежка. В крайна сметка организмът ни привиква с тях и за да са ефективни, трябва да увеличим дозата. Както всички знаем, хапчетата са на принципа "Помагаме за едно, но вредим на друго". Необходима е малка промяна в хранителния ни режим, която може да ни предпази от редица опасни заболявания.

 
Специалисти от Япония разкриха коя е най-добрата превенция срещу мозъчния инсулт. Толкова е просто и обичайно, че чак ни е трудно да повярваме. Според тях, най-добрата защита е чаша кафе сутрин и четири чаши зелен чай дневно. 
 
Обект на проучването са били 84 хиляди японци, навършили пълнолетие. По-голямата част от тях били между 45-75 години. Разбира се, били проследени и навиците на всеки един от тях, както и начина им на живот, условията, професията и редица други фактори, които повлияват.
 
Учените са доказали, че когато се приемат отделно кафето и чаят понижават риска от инсулт с до 20%, а когато се съчетаят, процентът става още по-висок. 
 
Нека направим тази малка стъпка, положителните резултати са гарантирани!