Великден почти чука на вратите, карайки ни да захвърлим сивото ежедневие и досадната работа и да се заемем с подготовката за празника. 
В днешната статия ще ви покажем интересни и нови начини за боядисване на празничните яйца, четете внимателно и слагайте престилката! 
 
Преди да започнете
След варенето на яйцата, уверете се, че всички от тях са напълно изстинали. За да имат успех художествените ви умения, яйцата трябва да са студени. 
 
Натурални оцветители за вашите яйца
- Кафяв цвят: Корени на лука, чай или кафе ще постигнете желания кафяв цвят за вашите яйца.
- Жълт цвят: Чува ли ли сте за подправката шафран? Скъпа е и не се използва във всички домакинства. Цветът й е ярко жълт и ще ви осигури натурална боя за боядисването.
- Син цвят: Сок от червена боровинка – продава се във всички супермаркети. 
- Лилав цвят: С цвекло или червен лук.
- Зелен цвят: Вареният спанак ще бъде чудесен натурален оцветител. 

 
Колаж: Великденски яйца
След като получат своя цвят, великденските яйца могат да продължат с украсата си, използвайки ръчно изработени елементи. Вземете лепило и нека купонът да започне: пайети, копчета, блясък, перли. 



Яйца с лица
Би било чудесно всеки от семейството да вижда лика си на едно от яйцата. Забавно, нали? 
Използвайте занаятчийски продукти като прежда, плат, кожа и каквото друго намерите в дома си за да пресъздадете членовете на семейството. Закрепете с лепило косата, устните, освободете въображението си. За чертите на лицето използвайте маркер, а цветният кадастрон може да послужи за облеклото на семейството ви.

 
С памук
Вземете малко памук, разстелете го и с помощта на лъжица капнете върху него няколко капки от различните бои, докато белият му цвят се покрие напълно. Сложете в оцветения памук яйце и го завийте изцяло с него. След 5 минути отвийте и ще видите шареното яйце, което сте оцветили сами.