Да, правилно сте прочели заглавието. Ще си поговорим за грипните вируси и как те могат да ни бъдат полезни. Така че още преди да стигнете до края на този текст, захвърлете вкоренения ви страх от болести. По този начин ще освободите съзнанието си за нов начин на мислене, който ще ви е необходим, за да тръгнете по верния път към здравето.

Грипните вируси – нов начин на употреба

Свикнали сме да приемаме наследствените болести с чувството на обреченост. Времето минава, годинките стават повече и какво да се прави някой ден и вие ще стигнете до високото кръвно на баба ви или до проблемите със ставите на баща ви. Истината е, че не гените издават присъди, а ние самите. Всекидневният избор, който правим с начина си на живот, недоспиването, дългите часове в неподвижна поза в офиса, нередовното хранене са само малка част от причините. Негативните емоции също влияят в дълбочина на състоянието на всяка една клетка в тялото, където с години могат да се складират гняв, страх, обида, разочарование, тъга. Но какво е общото между генетичната ни предразположеност към определени заболявания и грипните вируси?Ще се изненадате, но гените не са константа. Тяхното състояние изключително много се влияе от средата и емоциите, които ни съпътстват. Структурата на човешкото ДНК е в основата си от белтъчни компонети. В тях има една важна част – хистоните. Влиянието на начина на живот и негативните преживявания пряко се отразява на тяхното функциониране. Вследствие на промени, които настъпват в хистоните, може да се стигне до мутиране или увреждане на клетки. Тоест ежедневният ритъм в даден момент може сам да повика някое хронично заболяване. И обратното, ако хистоните функционират добре, ще бъдете недосегаеми за подобни болести. Ясно е, че дори да сте разумни и да сте избрали здравословния начин на живот и радостта, като основно състояние, все пак има моменти, които ви вадят от баланса. Има обстоятелства, емоции, събития, от които не можем да се изолираме. И, да, те се отпечатват в нашите гени, променят клетките и натоварват тялото. Ето защо се нуждаем от универсален чистач, който да унищожава точно тези мутирали клетки и да обновява тялото. Внимание! На сцената излиза главният ни герой – грипът!

За неприятните симптоми

Дотук провокирахме интереса ви към една нова наука – епигенетиката (от древногръцки представката „епи" означава „в допълнение", „а също и”). Действително редица изследователи вече повече от 20 години работят в полето на гените и влиянието на средата върху тях. Можете да прочетете за Джон Кернс и Ранди Джиртъл. Но как научните данни да ни „стоплят“, когато температурата, умората, хремата, втрисането, болките в мускулите са ни превзели напълно? Ето още малко „сгряващи“ факти за грипа. Докато преживявате тези неприятни симптоми, надяваме се не в офиса, а на легло вкъщи, тялото се бори. Защитните механизми са включени и NK-килърите (клетките убийци) започват да унищожават клетките, заразени с вируса. Поради хистоновите си изменения най-гостоприемни за вирусите са именно мутиралите клетки. Те са първите, които попадат под кръстосания огън на имунната система. Така че вирусната инфекцияпровокира организма да чисти всичко, което не отговоря на „стандартите“ на здравите клетки. По този начин се намалява и рискът от редица хронични болести, за които имаме генетична предиспозиция. Тялото обаче не може да се справи с тази важна мисия, защото в повечето случаи сами му отнемаме оръжията в битката. 

Тялото като крепост

Организмът може да бъде вашата крепост и храм, ако му позволите. Когато системно използвате температуропонижаващи средства например, подкопавате самите основи на сградата. Високата температура създава необходимите условия да бъдат унищожени не само заразените с грипния вирус клетки, но и тези, които са мутирали по някаква причина. Така че като я сваляме рязко, тези механизми на прочистване буквално са блокирани. Ако караме грипа на крак, не само ще заразим колегите и близките, но ще отнемем силите на тялото за битката. И като добавим киселото настроение, което се опитваме да лекуваме с вкусна храна, нещата съвсем отиват в посока: „Грипчо, вилней, аз няма да ти преча!“  А трябва да му пречите и още как, но разумно. Крепостта си е ваша и няма да я давате така лесно! Подкрепа в тази посока ще ви дадат хомеопатичните лекарства. Предимството им е, че са безопасни, лесни за употреба и не спират тези важни защитни механизми на тялото. За да си върнете комфорта и бързо да победите неприятните симптоми, можете да използвате например Инфлуцид и Шуслеровите соли. Към почивката, много течностти и разумния подход към болестта добавете на всеки час по таблетка Инфлуцид, а за деца на 2 часа. Шуслерови соли №3, №4, №5, №6, №8 е добре да бъдат винаги в домашната ви аптечка. При първите симптоми започнете с №3 и №4 на всеки час по таблетка. Ако температура се покачва, използвайте №3, №5, №8 също на всеки час по таблетка. №3 и №8 са чудесни срещу воднистата хрема, а ако тя си смени цвета, добавете №4 (за бели секрети) и №6 (за жълтеникави секрети). Основното правило е да приемате в началото често хомеопатичните средства. Като се почувствате по-добре, да не ги спирате поне 10 дни, вече в доза по 3 таблетки на ден от Инфлуцид и сол №3.

Да, симптомите са неприятни и, да, нямате време за лежане вкъщи, защото ви чакат задачите в офиса, и, да, на кого му се боледува, вместо да прави нещо приятно... Но тези 3, 4 или 5 дни, в които поставите себе си в центъра на живота, след това ще се върнат като 3, 4 или може би повече месеци на добро здраве и здрави клетки. Така че, ако грипът ви споходи тази зима, използвайте го разумно, като инвестиция за здравето на вашите гени.