Парфюмите са едни от най-популярните аксесоари в света. Техният аромат до голяма степен олицетворява същността на човека и поради тази причина търсенето на подходящ парфюм, е изключително трудно и сложно. На пазара има хиляди парфюми, които се различават по цвят, ухание и мирис, което допълнително затруднява нашата задача. Ако нямаме любима марка или аромат, то избирането на подходящ парфюм се превръща в почти невъзможна мисия.

Сигурно Ви се е случвало да харесате как ухае даден човек и след това да пробвате парфюма върху себе и аромата да бъде различен спрямо този, който сте усетили. Това, е така, защото всички хора сме различни и имате различен тип кожа, и тъй като парфюма си взаимодейства по специфичен начин с нея, то едни и същи парфюми стоят по различен начин на всеки.

Затова не се доверявайте сляпо на марки и видове парфюми, за които сте чували невероятни отзиви, тъй като, е възможно те да не са подходящи за Вас и в крайна сметка да бъдете разочаровани от тяхното закупуване. Най-добре купувайте ароматите според собствените си предпочитания и винаги избирайте този, който смятате, че ще Ви подхожда по най-добрия начин, без значение от марката му.

Ето няколко съвета, които значително биха Ви помогнали при избирането на аромат:

  • Когато избирате парфюм винаги го тествайте върху кожата си, за да разберете как ще взаимодейства с нея и в крайна сметка дали избрания от Вас аромат Ви подхожда. Това, обаче няма да стане веднага. Трябва да бъдете търпеливи, тъй като пълния аромат на парфюма се разкрива 20-30 минути след нанасянето му.
  • Не си слагайте парфюм, когато отивате да си купувате нов, тъй като неговият аромат ще въздейства на тези, които ще пробвате в магазина.
  • Винаги си купувайте парфюми следобед, тъй като тогава обонянието Ви, е най-изострено и ще може да усетите пълния аромат на парфюма, който сте си избрали.
  • Не използвайте един парфюм за цялата година. Сменявайте ги според сезоните, защото свежите парфюми не се усещат през зимата, тъй като студа отнема част от неговите свойства.
  • Никога не си купувайте парфюми ментета, защото са по-евтини или поради друга причина. Те са изключително некачествени и опасни за здравето.

Това са най-важните неща, за които трябва да внимавате, когато си избирате парфюм, но от най-голямо значение, е парфюма да Ви харесва и да се наслаждавате, докато го използвате.