Съществуват доста различни типове коса – от копринено тънка, през чуплива, та чак до такава с едри къдрици, с които трябва да се справяте, за да бъдете красива и самоуверена дама.

Така например бързото и „по-накъсано” подстригване, характерно за правата и тънка коса, няма да изглежда добре на гъста и къдрава коса. За да ви улесним, ви предлагаме няколко основни насоки за това как да изберете правилната и най-подходяща прическа за вас:

  • Ако имате тънка коса с копринена текстура, избягвайте да бъдете дълго време с една и съща прическа, която ви вдетенява. Вместо това, създайте обем, като се подстрижете на слоеве или пробвайте с по-къса коса до раменете или над тях. Не си пускайте бретон.
  • Ако имате гъста, естествено чуплива или такава с едри къдрици, не прибягвайте до твърде къса прическа. Чупливата коса се нуждае от малко дължина, за да пада спокойно надолу.
  • Ако косата ви е със средна дължина и с „нормална” текстура, може да изберете и къса или пък дълга прическа.

    Как да изберете най-подходящия цвят за вашата коса?

Промяната на цвета на косата може да бъде едновременно лесна и много трудна, в зависимост от това какъв е нюансът ви в момента. Лесно е да потъмните светлите тонове, но е доста по-трудно да изсветлите тъмните цветове, особено ако преди това сте боядисвали косата си в черно. Черното е цвят, отърваването от който изисква доста усилия и почти никога не се осъществява без нанесени щети по косата. Ето защо, бъдете внимателни при избора на свят и вземете предвид следните съвети:

Изберете правилния цвят за косата си, имайки предвид следните неща:
Цветът на кожата ви
  • за бяла кожа – всички нюанси на светло русо, както и средно такова, понеже тъмните цветове ще ви накарат да изглеждате бледа, а понякога дори болна;
  • за матова кожа – всички нюанси; вие може да пробвате всичко, понеже с тъмните цветове изглеждате страхотно, а светлите също ви отиват;
  • тъмна кожа – нюансите на кафяво, червено и черно.
Цветът на очите ви

Що се отнася до очите, когато косата контрастира с действителният им цвят, ефектът е много по-добър.

Важно: ако досега не сте се боядисвали, почти всеки цвят би ви отивал. Лесно е да изсветлите и много по-лесно да потъмните. Ако имате светлоруса коса и я боядисате директно в черно, може да постигнете зеленикав ефект, така че внимавайте. Ако от брюнетка станете блондинка с химическо изсветляване, може да се получи оранжев цвят.