Как да изгаряме повече калории с по-малко усилия - това е въпрос, който вълнува почти всяка дама. Особено сега, когато времето се затопля и трябва отново да облечете любимите си къси панталонки и поли.
 

Изгарянето на калории е пряко свързано с начина на живот и хранене. Ако водите заседнал живот и се храните с каквото ви попадне, то е съвсем нормално да изгаряте малко калории... съответно няма защо да се учудвате, че кантарът показва тези цифри.

Със забързаното и динамично ежедневие, което имаме, все по-рядко ни остава време да отделим няколко минути за себе си, пък какво остава за час или два във фитнеса. Ето защо ви предлагаме няколко лесни начина да изгорите повече калории, без да полагате особени усилия.

Ходете на работа пеша
Ако работите наблизо – на 2-3 километра например, може да изминете това разстояние пеша за около половин час. Същата процедура може да повторите и когато се прибирате от работа.

Изкачвайте стълбите
Забравете за удобството на асансьора и се възползвайте от стълбите. Стегнатите дупе и бедра са само на няколко стъпала разстояние.

Яжте люто
В интерес на истината консумирането на пикантни храни значително ускорява процеса на изгаряне на калории. Разбира се, всичко трябва да е с мярка, за да не навредите на здравето си.

Пийте повече течности
Приемането на повече вода и течности ускорява обмяната на веществата в организма, а така се изгарят повече калории.

 
Пийте вода с лед
Ако пиете студени напитки, организмът изразходва допълнителна енергия, за да затопли течността до телесна температура.
 
Носете по-леки дрехи
Когато времето го позволява и това не крие риск за здравето ви, предпочитайте по-леки дрехи. Когато ви е приятно хладно, организмът отново използва допълнителна енергия, за да поддържа нормалната телесна температура. А това означава изгаряне на калории.