Ако не изглеждаш добре през лятото, то кога? Екипът на Dama.bg подготви някои ценни съвети, които ще те направят неотразима

1. Хидратирай кожата си редовно

Нанасяй хидратиращ лосион за тяло, веднага щом излезеш от банята, защото ефектът му е най-добър, когато кожата е все още влажна. Подбери качествен лосион и бъди внимателна, защото има и продукти със съмнителен състав, които може да предизвикат алергии и зачервявания.

2. Отърви се от тъмните кръгове под очите

Обикновено тъмните кръгове под очите се дължат на дехидратация. Опитай да пиеш повече вода, за да разшириш малко стеснените от обезводняването капиляри. Ако това не помогне, вероятно причината е в системното недоспиване или някаква болест. В първия случай се опитай да си починеш добре, а във втория се консултирай с лекар. Ако искаш да скриеш кръговете, използвай коректор, който съответства напълно на тона на кожата ти. Не използвай по-светъл тон, освен ако не искаш да заприличаш на миеща мечка :)

3. Спести от грим, заложи на цвят

Несъмнено бронзовият загар е хит всяко лято. Опитай се да използваш по-малко грим и заложи на бронзиращите продукти (а защо не и на естественото слънце). На пазара има огромен избор - пудри, гелове, кремове, спрейове, просто прецени кое би било най-подходящият избор за теб и действай. Вече не е нужно да избягваш късите панталонки, защото краката са ти прекалено бели.

4. Преразгледай навиците си за гримиране

Без значение на каква възраст си, най-вероятно си започнала да използваш грим в началото на тийнейджърските си години и с времето си изградила рутина, която почти не се е променила и до днес. Е, време е да преразгледаш навиците си. Може пък да се окаже, че има десетки по-подходящи начини за гримиране, съобразени с формата на лицето, очите, устните ти и т.н. Ето защо е добра идея да се консултираш с професионален гримьор и заедно да разработите новата ти стратегия за нанасяне на грим. Така несъмнено ще изглеждаш перфектно всеки ден!

5. Погрижи се за косата

Избери си лесна за поддържане прическа. Това лято небрежно падащата коса ще бъде хит, затова не е необходимо да използваш тонове лак за коса и други стилизиращи продукти, за да изглеждаш неотразима. Постарай се само да е добре измита, хидратирана и мека с помощта на подходящи продукти за коса. Така няма да има нужда да се притесняваш от вятъра или влажното време - те няма как да развалят прическата ти!