Коремните преси, които ще изпълняваш в течение на 1-месечното ни предизвикателство, са пълни (до седнало положение) и кратки (при които не изправяме целия торс).

Пълни - За да ги изпълниш правилно, трябва да легнеш със свити в коленете крака и да държиш гърба и кръста плътно прилепени към пода. Кръстосай ръцете пред гърдите или ги постави зад тила и започни да се изправяш, докато достигнеш седнало положение и опреш лактите в коленете. Запомни, че колкото по-бавно и прецизно изпълняваш упражнението, толкова по-голям ще е ефектът.

Кратки - При тях основното, което трябва да запомниш е, че не бива да изправяш целия торс на тялото. Това обаче не означава, че те не натоварват коремните мускули. Напротив! А ето и как да ги изпълняваш правилно: легни отново със свити в коленете крака и долепени плътно към пода гръб и кръст. По този начин ще намалиш натоварването на кръста. Кръстосай ръце пред гърдите и започни да се повдигаш бавно и внимателно до 45 градуса. Упражнението има най-голям ефект, ако го изпълняваш прецизно, без да се засилваш напред или да се отпускаш бързо назад.

Успех!