Днешните работещи жени се стремят към пълноценна кариера и равновесие между работа и лично време, особено след раждането на деца. Работата трябва ще ви осигурява достатъчно гъвкавост, да ви вдъхновява и да ви дава възможност за развитие.

Дами, ако търсите как разнообразите кариерата си и да намерите по-гъвкав начин на работа, може би е време да се измъкнете от стандартното работно време от 9 до 6 часа и да опитате нещо различно. Представяме ви 6-те съвета, които ще ви улеснят значително да получите това, от което имате нужда в професионалния си живот:

1. Начертайте карта на вашия подход за кариера

Наличието на няколко направления в кариерата ви може да се окаже трудно, така че преди да започнете промяна, уверете се, че имате план.

2. Не се страхувайте да поискате

Започването на кариера може да е обезсърчително и стресиращо. Добър вариант е да стартирате чрез интернет. Не се страхувайте да поискате съвет или помощ, ако има неща, които не знаете.

3. Продайте себе си

Портфолиото ви е професионалната визитка, която ще ви продаде. Така че бъдете сигурни, че съдържа всичко, което можете да правите. Проучете как можете да създадете онлайн портфолио. Уверете се, че и профилът ви например в LinkedIn е актуализиран и ясно подчертава всичките ви умения.

4. Използвайте силата на препоръките

Малко нещо, което ще ви помогне, е „публично потупване“ с препоръката, която бивш колега, шеф или клиент да ви даде. Голямо влияние оказва и може да покаже, че сте ценен за бизнеса му. Това може да стане както писмено, така и от уста на уста.

5. Създайте нови приятелства

Само няколко минути на ден може да ви осигури свързване с клиенти, което ще ви помогне в изграждането и разширяването на вашата мрежа от познанства и може да ви помогне за стартирането или намирането на нов бизнес.

6. Не забравяйте старите си приятелства

След изграждане на нов кариерен път не забравяйте съществуващите вече връзки – те ще ви подкрепят, където и да отидете. Може да поддържате връзка с тях на среща за обяд, кафе или чрез социална мрежа.