Независимо къде живеем, в къща или апартамент, нов или стар дом, има едно място, в което трябва да релаксираме, да се отпуснем, да се отърсим от стреса натрупан през тежкия ден. Това място на спокойствието е спалнята ни. За това е добре, тя да е преди всичко уютна и приканваща ни да се отпуснем и релаксираме. Без значение колко е голямо помещението и какви мебели има в него, има няколко малки трика, с които лесно и без много разходи ще превърнете спалнята си в своя малък оазис на спокойствието.

Ето кои са те:

1. Покрийте пода с килим

Kилима внася доза комфорт на всяка стая. А и няма да Ви е студено, когато се разхождате боси.


2. Създайте място за седене

Идеална за това е пейката до леглото. Обикновено тези пейки са наистина удобни, защото се правят с капак и в тях можете да прибирате разни неща. Така, че тук печелим двойно – допълнително място за складиране и място за седене в едно.


3. Направете го луксозно

Не е нужно да харчите много пари за скъпи декорации, за да изглежда спалнята луксозно. Достатъчно е да сложите на леглото меко, плюшено одеало и готово!


4. Добавете топлина със светлините

Две –три лампи излъчващи дискретна светлина ще внесат доза романтика в спалнята и ще подействат отпускащо, особено след тежък ден.

5. Добавете уют с картини

Вида на красив пейзаж на стената действа успокояващо. Друг вариант е позитивна мисъл, която ще Ви напомни, че живота е прекрасен.