Пролетта и лятото пробуждат нашите най-искрени желания. Разберете какви уроци дават модерните психолози за това как да се влюбим или да се влюбят в нас.

1. Престижното американско списание „Журнал за личностна и социална психология” публикува научното изследване от Доналд Дътън. Според него, когато с двама души се е случило нещо, което ги е накарало да се тревожат, това ги прави нетърпеливи и поражда голяма вероятност да се влюбят един в друг. Чувството за тревожност увеличава не само вашата влюбчивост, но също така и вашата привлекателност. И това не е задължително да бъде травмиращо събитие. Възможно е да се занимавате просто с екстремни спортове. Така че, ако чувствате, че трябва да се обадите на някого за чаша кафе, след като току-що сте скочили с парашут, това не е случайно. Непременно се обадете.ю

 

2. Ето още нещо за кафето: Професорът от Йейлския университет Джон Бар провел експеримент и установил, че когато човек слуша "топли" думи, като "добър", "сладък", "мил", той започва да изпитва топло чувство към този, който говори. Същият ефект се получава, когато предлагате на някого топла напитка. Лицето, на което сте предложили чаша току-що направено кафе, автоматично започва да чувства симпатия към вас.

Интересното е, че студен сок с лед, поднесен в най-горещото време, всякога е приет с благодарност, но не увеличава вероятността от влюбване. Някак си този метод работи само с топли напитки.

3. Проф Гейн Гонзага потвърждава, че хората са способни да обичат само тези, с които си приличат. Така че, ако искате някой да ви обикне, пробвайте не само неговото хоби или любим сериал, но намерете начин да заприличате на него по нещо външно. Например може да си боядисате косата си в неговия цвят или да си направите подобна татуировка, ако това не е прекалено за вас. Има и по-прост начин - можете да пробвате да носите дрехи в същите цветове. Оказва се, че научния метод е тестван и работи.

4. Професорът по психология Теодор Нюкомб доказва с експерименти, че колкото по-близо физически се намираме до човека, когото искаме да ни обикне, толкова по-голяма е вероятността това да се случи. И колкото по-често виждаме този човек, толкова по-вероятно е ние да се влюбим в него.
Все пак експериментите на професор Нюкомб ни се струват малко съмнителни. Ученият направил тези изводи след анализ на историите на влюбени студенти, живеещи в едно общежитие и установил, че колкото по-близо една до друга са стаите им, толкова по-силно се обичат един друг обитателите им.

5. Следващото проучване обяснява целия ви досегашен живот. Психологът Робърт Киснър стига до заключението, че любовта от пръв поглед, всъщност е пълна глупост. Наистина може да се влюбите в човек, който на първата среща, не ви е харесал изобщо. Правилото работи и наобратно. Искате ли да бъдете обикнат - не се опитвайте да се понравите на първата среща. Този изненадващ механизъм може да се обясни с факта, че ако някой не ни хареса, ние веднага включваме критичното си мислене, започваме да анализираме - и като резултат много повече мислим за този човек. Което от своя страна би могло да доведе до това да се влюбим в него.

6. Френският учен Никола Гаген научно доказва нещо, което вероятно сте знаели още от времето на студентските години: ако човек свири на музикален инструмент, това го прави сексуално по-привлекателен. Интересното е, че това няма връзка с пола. Девойка, която свири на китара автоматично става по-желана от приятелката си, която седи до нея и слуша (дори и тя да е по-симпатична). За мъжете с китари всички сме единодушни, без да ни казва трябва мнението на някой си учен.

Така че, ако искате да ви обикнат, научете се да свирите на някакъв музикален инструмент. И в същото време бъдете внимателни с тези, които вече са се научили - без да забележите може да се влюбите в тях.