Лято е, а когато температурите клонят към 30 градуса, всички се настройват на цветна вълна с летните си дрехи. Късите панталони са задължителни – удобни, секси и с тях не е горещо – перфектната дреха за лятото.

Но носенето на къси панталони може да бъде както идеално, така и коварно. Те не са подходящи за всеки повод – особено за офиса. Затова е много важно да се внимава с тях. Това, разбира се, не означава, че ако деня ви минава в офиса, трябва да се откажете от този топ тренд. Просто трябва да следвате няколко прости съвета. Ето ги:

1. Купете си модел, подходящ за фигурата ви.

Има всякакви видове къси панталони за дами с всякаква височина и размер. Важното е да намерите подходящия за стила и тялото си. Не забравяйте, че по-дългите шорти скъсяват оптически краката, а по-късите ги удължават.

2. Търсете модел, който има прави изчистени линии.

Големите джобове привличат вниманието към бедрата и дупето. Вместо това изберете изчистен модел в ярък цвят или с флорални мотиви. Тъмните цветове имат вталяващ ефект и могат да изглеждат едновременно елегантно и ежедневно, съчетани с подходящите обувки.

3. Изберете малки принтове.

Шорти с флорални или тропически мотиви могат да бъдат свежо допълнение към летния ви гардероб. Важно е единствено те да са малки и много, така че да се вижда възможно най-малка част от основния цвят. Този тип панталонки са подходящи за всякаква фигура.

4. За професионално излъчване заложете на шорти с висока талия.

Тази удобна, стилна и ласкаеща тялото версия на шортите отново е много актуална. Експериментирайте, за да откриете модела, който ще подчертае най-добре извивките на тялото ви.

5. Шортите трябва да са с подходяща дължина.

Някои жени обичат да носят много къси шорти. Въпреки че са секси, удобни и издължават краката, те не са подходящи за определени случаи като работа например. Ето защо е важно да се заложи на по-консервативна дължина. Правилото е следното: нищо освен краката ви не трябва да се разкрива при движение. Това включва джобове, бельо и т.н.

За още по-професионален вид използвайте друг трик. След като обуете шортите спуснете ръцете си свободно от двете си страни. Подходящата дължина е тази, при която върховете на пръстите са до ръба на панталона.

6. Издължете торса

Когато носите панталони с висока талия, най-добре е да приберете блузата си в тях, за да удължите торса. При панталоните с ниска талия е най-добре блузата да остане отвън, за да не изскочат над колана неща, които не искаме да виждаме.

7. Color Blocking

Съчетайте панталони в ярък цвят с блуза в ярък цвят за стилно излъчване. Важното е да съчетавате подходящи цветове – ярки с ярки, пастелни тонове с пастелни тонове. Тази комбинация е прекрасна за лятото.

Каквито и шорти да изберете, няма да останете незабелязани. Важното е да са удобни - няма как да сбъркате с нещо удобно.