1. Събуждайте се рано сутрин

Спането до късно може да развали настроението, да ви натъжи и също така да ви накара да се чувствате депресирани през целия ден. Проучванията показват, че хората, които имат навика да спят повече от 9 часа на нощ, са склонни да страдат от тревожност, депресия, затлъстяване и много други здравословни проблеми. Въпреки това липсата на сън може да доведе до много здравословни проблеми, така че придържайте се към сън между 7 и 8 часа всяка нощ. Стремете се да лягате рано вечер, за да сте свежи рано сутринта, да имате тонус и дори желанието за спорт. Плюс това здравият сън ще спомогне да имате гладка и чиста кожа.

2. Спортувайте!

Макар много от вас да се страхуват от думата "упражнения" рано сутринта, това е един от най-ефективните начини за облекчаване на сутрешното безпокойство, повишаване на настроението и енергията и подобряване на цялостното ви здраве. Няма да ви призовавам да тичате или да се разхождате в парка рано сутрин (особено сега, когато е толкова студено навън!). Но ви предлагам да направите няколко прости упражнения като скачане на въже, коремни преси или йога. Опитайте веднага след като се събудите и ще се изненадате колко прекрасна ще е сутринта! А и лятото наближава и това ще ви помогне да постигнете перфектна форма за идните слънчеви дни.

3. Закусвайте здравословно

Закуската е най-важното хранене и никога не трябва да се пропуска. Но е задължително тя да е здравословна, да ви освежи и да ви зареди с енергия за деня. Висококалоричните закуски ни карат да се чувстваме дискомфортно през целия ден. Едно много добро предложение са зеленчуците за закуска, като например зелен шейк или салата, яжте ги всяка сутрин, за да намалите стреса и да се заредите с енергия. Зелените плодове и зеленчуци са богати на хлорофил и магнезий, които помагат за облекчаване на напрежението.

4. Намалете приема на кофеин

За да премахнете безпокойството рано сутрин, намалете приема на кофеин. Ако не можете да си представите сутринта без любимата чаша кафе, опитайте в нея да си направите зелен чай, който съдържа много по-малко кофеин и е много здравословен. Високият прием на кофеин покачва кръвното налягане и нивата на стрес, а това действа негативно върху настроението ви.

5. Намалете захарта

Когато кръвната ви захар е прекалено висока или прекалено ниска, това ви кара да се чувствате уморени и сънливи. Захарта може да причини бързо покачване на адреналина, което може да доведе до безпокойство, хиперактивност и дори влошаване на концентрацията. Ограничете приема на захар, яжте повече плодове, с които ще набавите на организма нужното дневно количество захариди.

6. Пийте!

Ако не искате да пиете зелен чай сутрин, си направете вода с лимон. Дехидратацията често води до редица заболявания. Препоръчително е да пиете поне по 8 чаши вода на ден, като първата ви чаша трябва да я изпиете сутрин на гладен стомах.

Не позволявайте тревожността да съсипе вашата сутрин. Намерете най-добрия начин да се преборите с безпокойството и започнете да водите здравословен начин на живот. Трябва всяка сутрин да сте благодарни, че се събуждате здрави и щастливи!