Бременността е Божи дар и ние трябва да го пакетираме. Подаръкът, поднесен без опаковка, ще бъде оценен по съдържанието. А красиво опакованият подарък радва и очите. Пакетирайте този Божи дар, мили дами. Ще се опитаме да ви бъдем полезни.

Коса

Не трябва да се лишаваме от своя фризьор по време на бременността. Единственото, което трябва да се знае, е когато отидем в салона и бременността все още не се забелязва, да предупредим за нея, за да помогнем на специалистите да използват подходящите за целта бои (без амоняк). Не робувайте на старите схващания, а бъдете красиви.

Козметика

Макиажът също не трябва да се забравя, когато една жена е свикнала, тя може да продължи и по време на бременността. Може да посещава и своя козметик, където също трябва да предупреди за състоянието си, защото има подходяща козметика на билкова основа, с която би могла да поддържа външния си вид.

Сутиенът

Нека сутиените бъдат подходящи – не силно стегнати, но така, че да поддържат част от гърба и гърдите. Защото с напредването на бременността и хормоналния бум гърдите наедряват, затова сутиените трябва да осигуряват такава подкрепа, че гърдите да не увисват и в същото време да не се наруши хубавата визия на жената. Съвременната естетика изисква наедрял, но не деформиран силует.
По време на бременността отслабва долната гръбна мускулатура, с напредването на месеците се измества центърът на тежестта и неподходящите дрехи, неправилната походка и неподходящите обувки могат да доведат до болки в кръста и в гърба, от които повечето бременни се оплакват.

Дрехите

Дрехите трябва да бъдат свободни, памучни, но в никакъв случай „пуловерите на тати”. Вече има толкова много специализирани магазини за бременни, където могат да намерят уникални дрехи, да изглеждат красиво и елегантно да покажат този Божи дар.

Колани за бременни

С напредването на бременността в зависимост от това как бременната носи плода, препоръчвам на бъдещите майки да се възползват от специалните колани за бременни. По този начин повдигат коремчето нагоре и придържат кръста, а така облекчават специфичните за този период болки.

Бельото

Продължавайки с прегледа на гардероба на бременната дама, нека обърнем внимание и на специалните чорапогащници и гащи за бременни. Не е непременно да сложим бикините, които сме носили преди това – те се впиват под коремчето, притискат и създават дискомфорт. Освен това прекъсват и подкожната тлъстинка и много често след раждането коремчетата висват. Нека да се обхване целият корем.

Обувките

Обувките не трябва да бъдат непременно равни. Както казах, по време на бременността се измества центърът на тежестта и много често тези равни обувки водят до допълнителни усложнения и болки в кръста и в корема. Но „не” и на високите токове, защото това е един много деликатен период. Нищо не е забранено, но нека всичко да бъде плавно, деликатно и с мярка. Дамите, които са свикнали на високи токчета, нека да слязат на 5, максимум 7 сантиметра, но 3-5 сантиметра са най-подходящите по време на бременността.

Как да седим

Следващото, което трябва да се знае - мили дами, забравете за кръстосването на краката. По-голямата част от кръвта е съсредоточена в долната част на тялото, в малкия таз – с кръстосването на краката притискаме големите съдове. Ако не можете без неизменното кръстосване, то нека да става долу в глезените. Избягвайте и късите ии ¾ чорапи, които също притискат излишно.

Дано нашите съвети ви направят по-шармантни.

Бременността е красота и ние трябва да я поддържаме!