Косата е изключително важна част от човешкото тяло. Освен че допринася за външния ни вид, тя предпазва кожата на главата, както от слънцето, така и от наранявания.
Косопадът може да появи по наследство, след бременност, при неправилно хранене, стрес и също така като белег на някои болести. Как можем да го спрем и от какво се нуждаем, ще видите в днешната статия.

Маруля и ябълки
Сварете няколко пресни марули, към тях добавете една или две ябълки и ето, че вече си имате необходимия течен разтвор, който да спре косопада. Масажирайте косата си с него в продължение на 10 минути всеки ден. Използваните продукти са богати на витамини, от които косата се нуждае, за да расте.



Моркови и кокос

Смесете сока от моркови с кокосово мляко. Изплакнете косата си и оставете 15 минути, след което измийте косата си, както обикновено.

Ябълков оцет и градински чай
Пригответе смес от една чаша градински чай с три супени лъжици ябълков оцет. Нанесете върху косата си и не отмивайте.

Розмарин и водка
Покрийте билката с 16 грама водка и оставете за 10 дни. Втривайте в корените ежедневно в продължение на 2-3 минути, масажирайки скалпа.



Бадемово олио
Смесете няколко капки бадемово масло с алое вера и втрийте в корените.

Жълтък и бира
Смесете три жълтака с чаша бира и приложете върху корените на косата си. Оставете за 30 минути и отмийте. Втривайте сместа веднъж или два пъти седмично.