Вярвате или не, един брак без разговор за пари е напълно невъзможен, но без кавги и спорове за пари е постижима цел. За да изгладите отношенията по финансовите въпроси, просто трябва да знаете няколко важни правила.

1. Не пазете в тайна дълговете си

Всеки човек е изправен пред финансови трудности от време на време. Големите дългове по кредитни карти могат да създадат сериозни проблеми в отношенията, затова сложете настрана срама и споделете с партньора си този проблем. В днешно време е лесно да попаднете в кредитния капан. Често се оказва, че семействата са лишени от дом и живеят с много "стеснен" бюджет. Постарайте се да решите тези проблеми колкото е възможно по-бързо. Честността е най-добрата политика, тя е добър спътник във взаимоотношенията и в искрената любов.

2. Направете си план за разходите

Ако искате да избегнете семейните скандали за финансите, двамата трябва заедно да създадете план за разходите. Той ще очертае всички възможни разходи и спестявания през месеца. Така че правете заедно месечния бюджет.

3. Не крийте покупки от половинката

За този въпрос е препоръчително партньора ви да е добре информиран за всяка покупка, която искате да направите, защото връзката ви се основава на доверие. По-добре да се откажете от купуването на нещо, което не е толкова важно и наложително в момента, отколкото да го скриете от своя любим и да се чувствате виновни. Ако се обичате помежду си, опитайте се да бъдете честни един към друг.

4. Правете план за предвидените големи покупки, които трябва да направите заедно

Не забравяйте да обсъдите какви по-големи покупки предвиждате през следващите месеци. Няма значение дали това е нов компютър или телевизор, трябва да се консултирате помежду си преди голямата покупка. Разговорите, преди да похарчите много пари, ще предотвратят споровете помежду ви.

5. Лични финанси

Добре е всеки да разполага със свои лични финанси. Всеки партньор трябва да има някакви средства, които да харчи за негови си неща. Понякога е добре да се отдадете на нещо специално или вкусно, от което имате нужда например след тежък работен ден или седмица. По този начин ще се намали честотата на спорове около финансите във вашето семейство и ще затоплите отношенията.

7. Бъдете уважителни един към друг

Ако вашият партньор разполага с по-малко финанси от вас, в никакъв случай не го карайте да се чувства виновен. Не го критикувайте при никакви обстоятелства. Без значение кой е по-успешен в управлението на пари, всеки може да подобри материалното си състояние в даден момент. Опитайте се да уважавате избора и действията на половинката си.

Връзката изисква партньорите да са разумни, сдържани и да се уважават, особено когато става въпрос за финансовата част. Много често тя е повод за раздели и угасване на любовта. Опитайте се да бъдете на една и съща вълна с партньора си. Следвайте тези съвети и можете да забравите за проблеми от подобно естество. Доверието е изключително важно, стремете се към него и ще бъдете щастливи без значение от вашето материално състояние и това на половинката ви.