Дори най-малките жестове могат да предизвикат вълна от благоприятни събития в живота ти. Ако дадеш малка сума пари на човек в нужда например, тя може да ти се върне многократно в живота.

Този вселенски закон, както и други правила за успешния живот са заложени в практиките на Даяна Купър. Тя е терапевт, лечител и автор на много книги. Участва в различни радиопредавания и телевизионни програми. Със своя хумор, мъдрост и ясна мисъл вдъхновява милиони хора да реализират своя потенциал. С помощта на нейните духовни семинари и наставления е променила хиляди и ги е насочила към по-добър живот.

Нейните правила са основани на простия метод – "Дай за да получиш". Според Даяна той е в основата на движението в живота ни. И не се отнася само и единствено до материалното, но и до духовното.

 

„Когато даваме от сърце и душа, даденото ни се връща десотократно по един или друг начин. Може да дадем пари на някого и да получим покана за почивка от друг човек. Случва се да помогнем на някого и да бъдем поканени на вечеря от друг”

Това твърдение е в основата на работата на авторката на десетки книги за законите на Вселената Даяна Купър.

Може ли да заблудим вселенските закони, като даваме само, за да ни се върне? Всъщност точно тук е уловката. Ако очакваме в замяна по-голямо богатство или щастие за добрината си, ако мотивите ни в дарението са нечисти, то Вселената няма да работи за нас.

„Никога не очаквайте нещо в замяна от човека, на когото помагате. Това е в противоречие със закона за изобилието! И приемайте всичко, което ви се предлага с открито сърце, с чувство за благодарност и с убеждението, че го заслужавате. Вече владеете и използвате закона за десотократното връщане. Този закон, подобно на всички останали закони, е много прецизен. Когато давате от сърце, без да си правите сметки, по един или друг начини даденото ви се връща десотократно”, казва още Даяна.

Според авторката, за да живеем в изобилие, трябва да обичаме себе си и да даваме на себе си. Ако даваме на всеки друг, но не и на себе си, е време да се замислим каква е причината да го правим. Обикновено по този начин компенсираме липсата на любов и самоуважение и така не позволяваме на закона да действа. Затова не се престаравай с даването на другите. Поддържай баланса между даването и получаването. Но винаги от сърце.

Ако се дразниш, защото непрекъснато помагаш на някого, спри и се вгледай внимателно в себе си. Спасяваш ли този човек? С други думи, дали не си емоционално зависима от него? А може би по този начин изпълняваш някакъв свой ангажимент или споразумение от минало прераждане?

Според Даяна много от добрините в сегашния ни живот, са резултат от стари задължения. Възможно е подсъзнателно да си „спомняш“, че в миналото прераждане си се разбрала с някого в определен период в живота му да му помогнеш.

Ако не удържим на думата си, ако не спазим дадените обещания и сключените споразумения от този или минал живот, ще изпитваме разочарование и чувство на загуба. А когато спазваме обещанията си, ще бъдем десетократно възнаградени.