Индигови деца е наименованието на един нов тип хора, който се появи масово през последните 30 години. Тези хора показват невероятен интелект и интуиция, които далеч изпреварват възрастта им.

Настоящият списък с признаци е изготвен от терапевта Ян Йорди - бивш начален учител и детски консултант с повече от 25 години опит зад гърба си. Разгледайте списъка и вижте дали някои от тези черти отговарят на поведението на вашето дете.

1. Индиговите деца имат силна воля и независимо мислене. Предпочитат да правят това което искат, а не да се съобразяват със своите родители или други хора, които се опитват да им вменят определен тип на поведение.

2. Притежават мъдрост и загриженост, която надхвърля малкия им житейски опит.

3. Традиционното възпитание и стратегиите за дисциплина не са ефективни при тези деца. Ако се опитате да решите на сила някой проблем, обикновено ще последва мощно съпротивление.

4. На енергично ниво индиговите деца вибрират с много по-висока честота и поради това се противопоставят на негативната енергия.

5. Емоционално те могат да бъдат много реактивни, поради което може да проявят тревожност, депресия или избухливост, ако не са балансирани на енергийно ниво.

6. При тях по-добре е развито дясното полукълбо на мозъка, изразяващо креативното мислене. Поради това традиционната образователна система им е скучна и безинтересна, тъй като се концентрира върху развитието на лявото полукълбо на мозъка.

7. Често индиговите деца се диагностицират със Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) и се нуждаят от повече движение и физически упражнения, за да запазят своята концентрация.

8. Интуицията им е много добре развита. Те могат да виждат, чуват или предусещат неща, които изглеждат необясними.

9. Проявяват по голяма чувствителност към замърсена околна среда и вредни храни, тъй като системата им е по-фино настроена.

10. Когато нуждите им не са задоволени, стават много взискателни и егоцентрични, но това не е истинската им природа.

11. Индиговите деца имат невероятни дарби и потенциал, но те могат да останат неразкрити, ако не са възпитавани и приети правилно.

12. Обичат животните, растенията и природата и са в невероятна хармония с тях. Можете да ги видите как нежно галят цветя, листа или пък се грижат за малки твари.

13. Те добре съзнават, че са различни от всички други хора. 

14. Много често изглеждат асоциални в очите на възрастните. Докато не срещнат други деца индиго - тогава изведнъж показват своята същност.