Говори се, че в любовта и на война всички средства са позволени. От Dama.bg ще ви разкажем за това, трябва ли да влизате в открит конфликт със съперницата си и да наказвате мъжа си, ако искате да съхраните семейството си.

Има любовница, няма доказателства


По всичко си личи, че тя съществува, но никога не сте я виждали. Мъжът ви си мълчи, отказва да си признае. От една страна ви иде да тръгнете на кръстоносен поход срещу него: да го проследите, за да се убедите окончателно, да го хванете „в крачка” (и не само). А от друга страна, ви гризе съмнение – струва ли си да го правите, няма ли да стане по-лошо?

Тази ситуация е само една от многото възможни изневери. Обикновено с нея се сблъскват омъжените жени, омъжени от около 5-7 години, които вече имат деца.

Най-важното в тази ситуация е да не действате прибързано по сигнал, чиято достоверност не е потвърдена. Не слушайте „доброжелателите” или още по-малко „доброжелателките”, които жадуват да ви отворят очите.

Като начало двамата трябва да си поговорите открито за вашите отношения, за перспективите да ги направите по-свободни, но винаги да сте честни един към друг. Добре дресираното куче, тичащо свободно в двора пред къщата, е много по-предано и благодарно на стопанина си, отколкото кое да е завързано за верига куче, което е успяло да се измъкне от веригите. В този случай той или е бесен на стопанина си, или иска да отиде при добрия съсед, които постоянно му дава нещо вкусничко. Всичко забранено е по-сладко! Понякога основен виновник за изневерите е адреналинът от срещите, чувството, че си открадваш малко свобода от собствения живот. А ако се замислите, не е толкова трудно да си дадете малко свобода.

Иска ми се, но все пак… не бива

• Колкото по-малко театралност вложите в разследването, да съпоставяте времевите рамки, да тършувате из джобовете му в търсене на доказателства, толкова по-малко главоболие ще си създадете. Много мъже са склони към полигамия. Затова изневярата не задължително е резултат на недостиг на любов към вас.

• Избягвайте ултиматумите. При думите „Избирай мен или нея” рискувате 50х50.

• Докато той твърди, че няма друга, щадете нервите му. Действайте самостоятелно. Във всеки филм докато не излязат финалните надписи, всичко може да се случи. Затова сценария на вашата връзка се пише от вас.

Нищо не ни причинява толкова страдания, колкото страстите, бушуващи вътре в нас. Всички други бедствия са отвън, а от тези вътре идват и страданията. Само тази, която съумее да озапти страстите, може да претендира за победа.
Как да кажа на мама и приятелите

Ако разкажете на майка си и приятелките за всички гадости, които прави мъжа ви, вероятно те ще ви подкрепят, тоест ще започнат да обсъждат с вас (и не само с вас) неговите лоши страни. Но внимавайте! Ако не сте готови да сложите край на отношенията си с мъжа си и има вероятност да го приемете обратно в семейството, то много внимавайте пред кого какво казвате. Не бързайте да вадите кирливите ризи от семейния гардероб, защото сами ще се нацапате от това.

В горда самота

Да търпите измамата и да не разказвате на никого, без да свалите бремето от плещите си, е много сложно. Споделете с хора, които не влизат в тесния ви кръг познати и приятели, споделете историята си в някой форум или отидете при психолог. Не обсъждайте с близките. Възможно е мъжът ви да ви мами, но да се бои да ви изгуби. Често разкаялият се мъж се променя, когато осъзнае, че може да ви изгуби. Дайте му възможност да се поправи. Но внимавайте – не се унижавайте! Вие сте силна и самостоятелна, не забравяйте за това. Когато разговаряте, му дайте да разбере, че ще го изслушате. Не го отблъсквайте. Ако игнорирате мъжа си, то го правите лесна плячка за някоя коварна хищница, която само това е дебнела.

Има любовница и вие я познавате

Вече не се чудите дали мъжът ви е с любовницата, защото сте запозната с това къде ходи и именно при кого. Какво да предприемете? Изборът не е голям: чакате нещата да се разрешат от само себе си или преминавате в активна отбрана.

Когато една жена знае коя е любовницата на мъжа ѝ и нищо не прави по въпроса, а само мълчаливо търпи, то тя един вид мълчаливо благославя връзката му и дава зелена светлина да продължават в същия дух. Разбира се, мъжът ви не е вещ, която притежавате, но все пак, той ви е съпруг, а не обикновено гадже.

Трябва да говорите със съперницата си! Как да го направите? Нека си припомним подобни сцени от филмите. В изоставена сграда се срещат две съперници, за да си поговорят на четири очи. Разговорът е дълъг и емоционален. А зрителите седят пред телевизорите и си общуват с екрана – „Какво чакаш? Стреляй!”. Който от героите говори най-дълго, него искаш да убиеш. Говорете кратко и по същество. Най-важното, което трябва да разбере любовницата – тя е ужасно загазила. Желателно е да не стигате до физическа разправа, ругатни и драматични сцени. Няма значение, коя е тази жена, накрая ще победи тази, която има по-здрави нерви.

Ако не сте готови за разговор с любовницата, страх ви е, неприятно ви е и дори леко противно, то се обърнете към първоизточника на проблемите – онзи същия, на когото вечерно време сервирате вечерята. Поговорете си откровено с него.

• В никакъв случай не бива да се примирявате и да се усмихвате равнодушно. Ако вътрешният ви глас крещи от възмущение, то и вие трябва да го изразите.

• Трябва да изразите, колко неприятна е цялата ситуация, не се бойте да покажете недоволството си.

• Ако срещата с другата я е уредил съпруга ви и не се старае да се прикрие, то всички въпроси вече са към него. Произнесете на глас думата „Развод”. Вижте как ще реагира. Ако той не се бори за брака ви, то не се бойте да го оставите и да бъдете щастлива далеч от лъжливия негодник.

Самоуважението е нашето лично достойнство, което не си заслужава да загърбваме при никакви обстоятелства. Вие имате право да сте щастливи!