Мили дами, грижейки се или не за кожата на лицето си, трябва да имате предвид факта, че тя говори за много за вас. Тя е едно от нещата, което мъжете забелязват във вас – често не в самото начало. За да можете да придадете един съвъреш завършек на външния си вид, трябва да полагате чести грижи и за кожата на лицето си. Често обаче това, което правим не е достатъчно, та за това тук ще обърнем внимание на дребните детайли. 
 
Основната грижа, която полагате за кожата, трябва да бъде изцяло съобразена с типа й. Според това дали е мазна, суха или от смесен тип кожата трябва да получава точната грижа. Сухата кожа е препоръчително да се третира с дълбоко хидратиращи продукти, които да повишат влажността й. Към мазната кожа разбира се, се подхожда по обратния начин. Използвайте продукти, намаляващи омазняването, като разбира се трябва и да внимавате употребата и в двата случея да не е прекомерна. Изборът на продукти обаче никак не е лесен предвид широкото им разпространение. Много внимателно трябва да подбирате всяко едно нещо, което мажете по кожата на лицето си, а и не само там. Внимателно избирайте продуктите и ги използвайте правилно. Демакиантът например, освен вечер за отстраняване на грима, може да ползвате и сутрин, за да почистите остатъците от нощния крем. Скраб за лице може да ползвате само след демакианта и то само веднъж седмично, за да не уведите кожата на лицето. Серумите, които са ценни поради високата концентрация на полезни съставки, няма как да ги използвате за хидратант например. Околоочният крем е препоръчителен за всички над 25 годишна възраст. Нанася се преди самата хидратация, за да подхранва кожата около очите ви. След цялото почистване, хидратиране и тонизиране е време да нанесете и дневния крем. Нанася се върху цялото лице с кръгови движения. 

Ако все още някои от вас гледат на цялата тази процедура като мъчение, е хубаво да кажем, че повечето от тези продукти, освен за външния вид се грижат и за здравето на кожата на лицето. А здравата кожа изглежда добре и без да полагате особено грижи за вида й. По този начин употребата на едни продукти компенсира отсъствието на други.