Току-що сте родили… бебето е в специалното столче за кола и ето всеки миг ще се приберете вкъщи. Вече имате свое семейство и смятате, че първите грижи за вашето дете са от изключително значение. Тук не става въпрос за възпитание, а за онези първи притеснителни дейности, който трябва да правите с много любов. Но в главата ви все още има мисли като „правилно ли го правя“, докато се чувствате още несигурна в тези първи дни. А те са толкова важни. Пелени, кърмене, о, ами, взимането на ръце на бебето! Чувствате ли се уверени, че всичко е както трябва?

Скъпи дами,

Този сюжет се случва почти винаги, когато една бременна роди и се превърне в майка. Често се доверяваме на близките жени от фамилията, които бързат да ни кажат своите съвети. Имали сме щастието да попаднем и в родилно отделение с всеотдайни акушерки, но въпреки техните съвети, все още се чувстваме неуверени относно първите грижи за бебето.

Е, решение има!

Специализираното училище за бъдещи и настоящи родители на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ предлага индивидуално или групова форма на обучение. По време на курсовете ще научите всичко за кърменето и първите грижи за детето, и ще се превърнете в активни участници в родилния процес. Ще направите най-важните практически упражнения, за да се подготвите за важните мигове след бременността си.

„Бременността, раждането и отглеждането на детето е едно красиво пътешествие. Ние сме вашият гид, за да изживеете по по-прекрасни мигове при това първо, неизвестно и вълнуващо пътешествие. Детето не се отглежда по интуиция или по съвети от приятели. Всяко семейство трябва да има свой подход и начин за отглеждане на детето. Това са хора най-вече с европейско мислене. На много места в Западна Европа и САЩ занятията за бъдещи родители се инициират от държавата, но съществуват и частни курсове за обучение“, обясни Диди Димова, ръководител на училището за бъдещи и настоящи родители. Допълнителна информация за груповото и индивидуалното училище, организирано от екипа на доц. Щерев можете да намерите ТУК.