Кожата около очите е изключително деликатна и изисква специални грижи. Тя е тънка, нежна и чувствителна и има няколко определени практики в грижите за кожата, които трябва да се вземат под внимание, за да се отървете от торбички под очите, тъмни кръгове, бръчки и фини линии.

Предлагаме ви седем полезни съвета за това как да се грижим за кожата около очите си.

1. Избягване на специални съставки

Ако решите да използвате отделен продукт за зоната около очите, трябва да избягвате определени съставки. Не използвайте продуктите, които съдържат пептиди, никотинова киселина, кофеин, серамиди, ретинол и овлажнители. Стойте далеч от продуктите с масло, тъй като то запушва жлезите около очите.

2. Бъдете нежни

Кожата около очите изисква да бъдете много внимателни, тъй като тя е 6-10 пъти по-тънка от други части на лицето ви. Избягвайте грубо измиване, търкане и дърпане, защото това може да има отрицателно въздействие върху структурата на кожата.

3. Бъдете внимателни  с кола маската за вежди

Кола маската, която е предназначена за вежди, може да увреди най-горния слой на кожата около очите. Много фенове на кола маската могат да останат разочаровани, че вреди на зоната около очите.

4. Използвайте отделен продукт, предназначен за тази зона

Кожата около очите е специална и изисква отделно внимание. Не е препоръчително да използвате продукти за цялото лице, заложете на крем, специално разработен за тази зона.

5. Нанасяйте слънцезащитни кремове

Не е тайна, че областта около очите често страда от слънчевата светлина и се нуждае от известно внимание. Можете предотврати преждевременното стареене и вредното въздействие на слънцето, използвайки очни кремове, които имат широк спектър на защита. Те ще поддържат кожата ви мека и гладка.

6. Масаж

Ако искате да се отървете от множество кожни проблеми, опитайте се да масажирате лицето си редовно. Масажът може да ви помогне да намалите тъмните кръгове, подпухналостта и бръчките. Това е наистина полезна стъпка, която може да направи чудеса за външния вид на кожата ви.

7. Маски

Добре известно е, че маските за очи са чудесна възможност да освежите и озарите кожата си. Тази грижа е чудесен начин да се хидратира и успокои ултра тънката и нежна зона около очите. Добре е да се поглезите с тези маски, които успокояват и хидратират пренебрегваната от много жени област.

Надяваме се тези малки съвети да са ви помогнали да осъзнаете, че не трябва да пренебрегвате грижите за зоната около.