Много от нас биха искали да знаят какво означава "да си облечен елегантно" и как да го постигнем бързо и безболезнено. Да бъдеш елегантен не винаги означава просто да следваш стриктно последните модни тенденции, а нещо много повече. Елегантността е стил, който привлича останалите и впечатлява с красота и грация.

В тази статия екипът на Dama.bg ще ти предложи няколко съвета, които ще ти дадат ценни насоки и ще ти помогнат да бъдеш истински елегантна, изразявайки себе си чрез дрехите.

1. Елегантността е семпла

Първата стъпка към това да се обличаме елегантно е да осъзнаем, че семплото облекло всъщност е елегантно. Няма нужда от прекалено натруфени дрехи и излишни аксесоари. Просто погледни снимките на жена, която смяташ за елегантна, и ще се увериш в думите ни. В повечето случаи под семпло се разбира "изчистени цветове", но това не винаги е така. Можеш да изглеждаш семпло и елегантно и в дрехи с определени елементи и щампи по тях. Но не подценявай правилото "Семплото е елегантно".

2. Носи само дрехи, които ти подхождат

Ако искаш да изглеждаш добре, трябва да знаеш кои дрехи ти подхождат. Това означава да се съобразяваш с цветовете, които ти стоят добре, както и с формата на тялото си. Познавайки достатъчно добре физическите си особености, лесно ще се ориентираш какво означава да бъдеш елегантна. Някои жени са доста податливи на разпродажби и са склонни да купят дреха, която не е за тях. Опитай се да се пребориш с това - по-добре е да платиш малко повече, но да вземеш нещо, което наистина ще те направи неотразима.

3. Заложи на класиката

Някои дрехи и аксесоари просто са вечни. Те са устояли теста на времето, без да загубят стойността си. Такива например са малката черна рокля, класическите токчета в телесен цвят и, разбира се, най-добрият приятел на жените - диамантите. Да си купиш такива дрехи и аксесоари винаги е мъдро решение и поредната стъпка към това да бъдеш елегантна.


4. Никога не подценявай хубавата чанта

Истински хубавата чанта ще придаде завършен вид на цялата ти визия - никога не я подценявай. Дори не е необходимо да бъде маркова - заложи на изчистени линии и акцент, който привлича вниманието, но без да се натрапва. Все още не разбираш какво имаме предвид - не се тревожи, със сигурност ще я познаеш, когато я видиш!

5. Намери своя стил

Намирането на собствения ни стил определено отнема време, но пък е важна стъпка към това да бъдем елегантни. Ако не си сигурна какво харесваш и кои дрехи са подходящи за теб, няма да се чувстваш комфортно в това, с което си облечена. Има няколко неща, които ще ти помогнат да откриеш своя стил. Разгледай например стари снимки и подбери дрехите, с които най-много се харесваш или пък отвори гардероба и виж какви дрехи преобладават. Изграждането на стил не е лесно, но е важна част от живота на всяка истинска дама.

6. Дръж се уверено

Вярваш или не, неща като стойката на тялото и увереността, която излъчваш, имат значение за това как те възприемат другите. Освен това добрата стойка и увереността ще те направят още по-елегантна, затова поработи върху тях. Замисли се, някога виждала ли си жена, облечена елегантно, която да не се чувства удобно в дрехите си? Най-вероятно не, просто защото е изглеждала достатъчно уверена в това, че изглежда добре. И повярвай ни - не дрехите са отговорни за това, а самото ѝ вътрешно възприятие за самата нея!

7. Научи се да обичаш неутралното

Ако наистина искаш да се научиш да се обличаш елегантно, е изключително важно да се научиш да харесваш неутралното. Например, в повечето случаи черното е синоним на класа и стил (е, не винаги, разбира се). Това не означава да изхвърлиш всичко цветно или щамповано от гардероба си, а просто да осъзнаеш каква е ролята на неутралните цветове в облеклото. Те изглеждат великолепно в комбинация с други цветове - просто не бива да се прекрачва границата.

Да бъдеш елегантна не е мисия невъзможна. Трябва само да прочетеш малко повече информация, да разгледаш малко снимки и да се опиташ да приложиш наученото на практика. Така рано или късно, ще бъдеш пример за истински елегантна дама.