Здравословно хранене

За да се преборите с целулита, трябва да детоксикирате тялото си. Избягвайте захари, наситени мазнини, кофеин, рафинирани и преработени храни, алкохол, хляб и тютюневи изделия. Редуцирайте количеството на солта в диетата си, тъй като солта спомага за задържането на вода, която насърчава развитието на целулита.

Яжте малко и често, това е златното правило за здравословен живот. Консумирайте храна, богата на пълнозърнести, непреработени, за предпочитане органични храни. Наблегнете на плодовете и зеленчуците, които са богати на витамини, минерали, антиоксиданти и фибри. Увеличете приема на протеини (студеноводни риби, постно месо, семена, ядки, бобови растения) и пълнозърнести храни (трици, овесени житни култури).

Избягвайте използването на остри подправки като лют червен пипер, черен пипер, чесън, джинджифил, плодове от хвойна, мента и т.н.

Пийте 1-2 литра вода дневно. Добавете пресен лимонов сок за пълна детоксикация. Пийте детоксикиращи билкови чайове от глухарче, джинджифил, репей, червена детелина и т.н.

Добавки

Витамини C и E са добър помощник за намаляване на целулита. Рибеното масло, гинко билобата и соевият лецитин също са ефективни добавки, които осигуряват положителни ефекти, като например подобряване на кръвообращението и засилване на метаболизма.

Спортувайте

Има много упражнения, които може да практикувате сутрин преди работа. Истински хит в момента са ластиците, благодарение на които вие може да изпълнявате разнообразни упражнения, които да засилят мускулатурата по цялото ви тяло.

За да допринесете за ускоряване на процеса на намаляване на целулита, можете да изберете упражнения, които са насочени към най-проблемната ви зона. Упражненията също помагат на тялото ви за премахване на токсините, друг ключов фактор за намаляване на целулита. Нещо повече, редовните физически упражнения увеличават нивото на серотонин, който от своя страна засилва адреналина и подобрява настроението ви. Създайте си навик да спортувате, дори в домашни условия най-малко 20 минути на ден, когато това начинание се превърне в рутина, вие ще бъдете много по-бодри, свежи и ще се подготвите за идващото лято с перфектна фигура.

Масаж

Масажът активира кръвообращението и помага в борбата с целулита. Масажът с кокосово масло се оказва много полезен при лечение на целулит. Спокойно можете да го прилагате в домашни условия.

Антицелулитни кремове

Много е лесно да се направи антицелулитен крем у дома. Смесете утайка от кафе с растително масло или овлажняващ лосион. Втривайте с масажни движения върху проблемните области в продължение на няколко минути дневно. Кафето ще ексфолира кожата ви, докато кофеинът ще стимулира мастните клетки да освобождават натрупаните мазнини.

Ароматерапия

Потопете се в топла вана със смес от около две чаши морска сол и 6-8 капки етерично масло в продължение на 10-20 минути. Докато сте във ваната, масажирайте тялото си с кръгообразни движения. Етеричните масла като хвойна, розмарин, кедрово дърво, грейпфрут са изключително полезни за борбата с целулита.