Медицински комплекс „Д-р Щерев” предлага физиотерапевтични грижи от зачеването през бременността и раждането до следродилното възстановяване

През бременността не се замисляме за наддаването и промяната на тялото, защото този процес е толкова съкровен и красив, че може само да ни радва. След раждането обаче забелязваме някои промени, които могат и да не ни харесат.

Промените във формите на тялото, отпускането на кожата, появата на стрии са неизменна част от този процес. Повечето негативни изменения обаче са обратими с подходящата „терапия“.

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ грижите за майката не спират с успешното раждане. В сектора по физиотерапия и рехабилитация ще ви помогнат да възстановите добрата си форма.

За целта в сектора са разработени специални пакети, които включват процедури по Кавитация, Велашейп, радиочестотен лифтинг, лечебна гимнастика, мануален масаж и други. Всяка родилка по свое желание може да избира между стандартни и интензивни следродилни абонаменти, които са с различна продължителност от 1, 3, 6 и 12 месеца. Разбира се, преди жената да се насочи към определен пакет се прави консултация със специалист, който да съобрази терапията със съответните нужди на пациента.

Броят и видът на процедурите се определя в зависимост от седмичното натоварване и ангажименти на жената, което прави ефектът от терапията още по-ползотворен.

Как помагат процедурите в сектора по Физиотерапия и рехабилитация

  •        Гимнастиката

Лечебната гимнастика е съобразена с индивидуалните нужни на всяка родилка и допринася за възвръщане на добрата подвижност на ставите и помага за тонизирането на мускулатурата. Това от своя страна води до нормализиране на кръво- и лимфообръщението, допринасящи за добрия тонус.

  •        Кавитация и Велашейп

Процедурите, които включват използването на модерните уреди за Кавитация и Велашейп, помагат за по-бързата локална редукция на мастните депа. Чрез тях се постига разрушаване на мастните клетки и загубата на до 25% от подкожните мастни натрупвания.

  •        Радиочестотен лифтинг

Тази процедура в комбинация с Велашейп помага за ускоряването на синтеза на колагена и еластина в клетките. Това са белтъци, които отговарят за стягането и еластичността на кожата. Тя възвръща своя тургор и става видимо и гладка.

  •        Лимфодренажен масаж

Поради важността на този масаж е желателно той да се прилага на една или две седмици. Чрез него се подпомага лимфотока, противодейства се на застойните явления и се премахват токсините от организма.

  •        Масаж

Голяма полза и облекчение носи и масажът след раждането. Той помага за по-бързото прибиране на корема и матката, укрепва мускулите, възвръща физическата форма и подобрява общия тонус.

Вследствие на прилаганите по схема методи се предизвиква засилване на кръвообращанието и ускоряване на метаболизма в организма, което също способства за бързото възстановяване на добрата форма и фигура, обясняват специалистите от сектора по Физиотерапия и рехабилитация в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.