Интернет много рязко започва да затъпява и за това не е виновен кой да е, а обикновеният потребител. Търсенето определя предлагането и понеже най-четените неща дори по спортни сайтове са със заглавия "Мис Перхидрол обича оралната любов", се бълват предимно материали с подобна интелектуална стойност. Всички се борят за вашия клик и щом го получават с помия, ще продължават да произвеждат помия. Толкова е просто. Спасете интернет и престанете да кликате на подобни места:

Всяка статия в сайт за новини, която завършва с въпросителна

Извинете, другари новинари, уведомявате аудиторията за нещо... или я питате? Защото е крайно несериозно да се публикува толкова недостоверна информация, че дори авторът да не е убеден за автентичността на написаното. "Серхио Рамос пред трансфер в отбор от Марс?" Може да... защо не?

Всякакви тоалетни хартии в дигитален формат

Убийте тъпанарите с игнориране. Четенето на клюкарски издания е малоумно начинание и всеки, който го практикува, трябва да се срамува от себе си. Ето ви една прясна новина! Ще кръстим главното лице в нея "Звездата", а електронното издание "Помията.ком"

Заглавие: Звездата повръща в тоалетните на столичен клуб!

Съдържание: От Помията.ком научихме, че Звездата обожава нощния живот и се весели много здраво. Не е ясно дали заради наскорошната раздяла с миската, или по други причини, но явно купоните не се отразяват добре на Звездата. Анонимни източници на Помията.ком са станали свидетели на доста грозни сценки. Подпийналата Звезда е била в неадекватно състояние и е повърнала върху обувките на гост от Англия. "Що за безобразие, никога не са се отнасяли така с мен!", възмути се гражданинът на Великобритания. Дали тези изяви ще се отразят зле на кариерата на Звездата и на туризма в България, предстои да разберем. За повече клюки следете Помията.ком

Честно, важно ли ви е да знаете кой с кого спи? Прочетете статия за здравословното хранене, ще ви е милиард пъти по-полезна. А ако наистина често губите и секунда от времето си в четене на такива "клюки", не заслужавате да се доближавате до каквато и да е техника. И тостер ви е много. Ще си печете филийките на открит огън зад блока.

Всеки клип с подобно заглавие

  • Той отвори вратата на хола си... Това, което последва просто ме ШОКИРА!!!
  • Няма да повярвате какво направи той!!!
  • Тя намери охлюв пред прага си. Постъпката й ме остави без думи!!!

Най-съвременната дебилщина от ранга на "Препрати това съобщение на 10 човека в следващите 10 минути и ще си препратил съобщението на 10 човека в 10 минути!" В детската градина ли сте? Не е ли пределно ясно, че тези заглавия имат една-единствена цел - да ви накарат да им посетите сайта, без вътре да има какъвто и да е интересен материал.

Не вярвайте на всичко прочетено в интернет

Преди да споделите каквото и да е в профила си във Фейсбук, се поинтересувайте за достоверността на въпросната информация. Спокойно мога да кача снимка на когото си искам, да напиша, че този човек е Петър Маринов от ж.к. Люлин и че лови уличните котки, боядисва ги с флуоресцентна боя, за да светят на тъмно и това пречи на всички съседи да спят, понеже котките са разгонени и правят страстен секс по цяла нощ. Трагичното е, че автоматично безброй хора ще повярват на това и ще разпространят снимката, без изобщо да се замислят дали има грам истина в това.

С всяко отваряне на някоя глупост, генерирате нова глупост. Не го правете! Вие определяте какво ще се пише. Никой друг.