"Така гърдите ми изглеждат увиснали!" или "Сега той ще види целулита по дупето ми!" – и всички подобни фрази, които някакво гласче нашепва в ухото ни постоянно – дори по време на секс. Че това няма как да ни предразположи и ентусиазира, е повече от ясно. Време е най-накрая да направим нещо за собственото си сексуалното самочувствие!

Когато става дума за тялото ни, ние, жените, сме най-големите си критици - крайни до болка. Имаме твърде много мазнини, недостатъчно стегнато и абсолютно безупречно тяло като на („нефотошопираните”) модели в списанията. 

Резултатът: Несигурност и задръжки! В ежедневието и още повече по време на секс.

Защото когато една жена постоянно мисли за това колко несъвършена е, със сигурност й е много трудно да остави задръжките си и да действа по-освободено и уверено.

Факт: Трудно ще срещнете мъж, който мисли за целулита по дупето ви, когато е на път да получи оргазъм.

Затова е крайно време да хвърлим цялата си само-неувереност зад борда и да приемем и заобичаме тялото си такова, каквото е, за да можем да се насладим на сексуалния си живот максимално, до краен предел!

1. Неувереност? Навън, моля!

Сексът е едно от най-красивите и силни преживявания на света. И дори може да бъде много по-хубав, когато най-накрая спрете да мислите толкова стриктно за несъвършенствата, които имате! Защото всеки човек има такива. От днес негативните мисли за целулита и „висящите сланини” са забранена тема, а всеки път щом се присетите за тях, отделяйте глоба от 1 лев, за да се опитате да спазвате стриктно забраната.

2. Без сравнения!

Кой изглежда като Жизел Бюндхен? Да, точно така: Никой! Затова не се сравнявайте с други жени. Вие сте си вие, уникална по своя собствен начин. И това е достатъчна причина за гордост.

3. Изживейте фантазиите си! 

Всеки има свои сексуални мечти и желания, които по някаква причина често пренебрегва и сякаш се възпира да ги преследва. А като всички други мечти и тези изискват целеустременост и борба! Започнете с вашите фантазии! Да бъдете по-смели и разкрепостени по време на секс е хубаво за всички! И обещаваме: едва ли има човек, който да не се вълнува, когато партньорът му сбъдва тези фантазии и прави в леглото точно това, за което той си мечтае?!

4. Кажете го на себе си!

Ние всички се нуждаем от потвърждение – не само от нашия партньор, а и от самите себе си. Защо не опитате със стария трик „намирам се за секси”. Когато излезете от банята, не бързайте да се облечете. Представете се на себе си гола пред огледалото. Не обсъждайте темата "твърде дебела" или "твърде отпусната” и се опитайте да видите този ваш сексапил, който вижда и вашият любим, и всички останали. Кажете ясно на глас на себе си и за себе си: "Аз съм красива и обичам тялото си." Колкото и странно да звучи, това ще проработи.

5. Научете се да обичате тялото си!

Не гледайте на тялото си като на нещо, с което искате да имате възможно най-малко контакт… а се научете да познавате желанията и нуждите му правилно! Забавлявайте се със себе си! Мастурбацията е изключена? Напротив – ако можете да мотивирате себе си и сами да достигнете до кулминацията, то след това ще се държите много по-уверено и по време на секс с партньора си. Тъй като срамежливостта е изцяло ненужна, когато говорим за истинска страст и себеотдаване!

6. Говорете с партньора си!

Комуникацията е всичко – дори и по време на секс. Ако и двамата можете едновременно да си кажете честно това, което намирате за адски възбуждащо или което бихте искали да опитате, то това ще създаде добра основа и за всичко останало. И най-важното: вие ще се чувствате страхотно, защото ще знаете, че сте се сближили на ново ниво и някак си сте укрепили връзката си (дори тя да е само сексуална).

7. Изключете светлината, запалете свещи!

Чувствали ли сте, че отблясъците от лампата в спалнята ви действат някак немотивиращо и ви карат да се чувствате не-секси? Затова изключете светлините и запалете свещи. Загадъчната светлина на топлата свещ ще ви помогне да се вглеждате дълго и взаимно в очите си, без те да се заслепяват от пронизващите енергоспестяващи крушки например.

8. Еротичното бельо…

Захвърлете от време на време удобното, но съвсем обикновено бельо – облечете си страхотен секси комплект, сложете си жартиери или дантелена нощница – не е нужно да е за някого, а за вас самите. Със сигурност красивото бельо ще ви накара да се почувствате и вие самата красива и изумена от собственото си излъчване, крещящо и предразполагащо към сексуално удоволствие. Този съвет е идеален за тези, които се чувстват много неудобно (и от себе си), когато са изцяло голи. „Лъскавата опаковка” със сигурност ще се отрази благоприятно на всичките ви сетива.

9. Набавете си малко... ледоразбивач!

Определено не искаме да подтикваме и изкушаваме никой, който чете тази статия, да пие алкохол. Но една малка чашка с бяло вино или някой сладък ликьор, само ей така, за отпускане, може да направи чудеса. Само за да станете малко по-свободна и открито да заявите на партньора си какво искате да направи с вас... или вие с него. Но бъдете внимателни: говорим за една-две чаши – който преполови на екс бутилката, съвсем вероятно е да загуби шанса си за една задоволяваща страстта нощ!

10. Усилете музиката!

Музиката може да създава и да променя настроението ни. Има такава, с която едва ли може да останете на едно място, просто защото предразполага към движение. А защо не към движение в ритъм с партньора ви? Не превръщайте секса в ням филм – пуснете любимата си музика и нека купонът да започва. Просто е: забавлявайте се и ще видите, че се справяте страхотно, а така ще се чувствате още по-страхотно!

11. Бъдете смели и любопитни!

Хората, които си позволяват понякога проявяването на малко (или много) смелост, получават повече от живота. Така че не се измъквайте винаги с оправдания от рода на "ще" и "може да"! И сами знаете, че е малко вероятно наистина да направите нещо, което безпричинно отлагате за някога в неизвестното бъдеще. "Който се осмелява, е победител" гласи една стара поговорка. Човек не трябва постоянно да мисли за това как другите го възприемат и какво всъщност очакват от него. Това, тук, е твоят живот. Направи нещо от него! Нещо, за което наистина копнееш! И за да го постигнеш – бъди смел и любопитен. Това се отнася и за любовните и сексуални отношения – преди всичко за тях.