Като част от дипломната си работа, студент купи стар училищен автобус и го превърна в уютен дом на колела, с който сега обикаля Съединените щати.

Главният герой в тази история е Ханк, студент по архитектура, на когото му омръзнало рисуването на сгради, които никога няма да съществуват. Именно в такъв един момент на отегчение се заражда идеята да направи нещо истинско, нещо, което на практика може да се използва, а не като многото проекти, останали си просто проекти. И го направил! Един стар училищен автобус бил преобразен до неузнаваемост, за да се превърне в комфортен дом.



Това е нещо, което би харесало на всички ни – да превърнеш нещо необитаемо в приятно жилище, обзаведено с всичко необходимо и да обикаляш страната с приятелите си. Отвън автобусът е боядисан в сиво, за да се отличава от училищните автобуси. Необичайното жилище на Ханк се простира на площ от 21 кв. метра.



На тази снимка се вижда почти цялото помещение. Прави впечатление, че мебелите не са по-високи, за да може да се използва напълно слънчевата светлина. Помещението се дели на четири основни зони: баня, кухня, всекидневна и спалня.



Във всекидневната има много места за сядане и спане. Едно от леглата има гардероб отдолу, а друго пък може да се използва и като маса. В задната част на автобуса има две легла, като под едното има много място, което може да се използва за гардероб. Двете легла се съединяват като спалня. До тях остава и едно по-малко легло. Като цяло в автобуса могат да се съберат да спят шестима възрастни. Липсват още няколко детайла в кухнята. Няма хладилник и готварска печка. Банята е скрита зад стена, за да се получи все пак някакво уединение.



Трансформацията при всички случаи е огромна. Автобусът не е превърнат в супер луксозното жилище, но пък за сметка на това е много приятно и удобно за живеене помещение.