1. Отказват да поискат помощ

Девите са изключително независими. И самодостатъчни. Те вярват, че, да поискаш помощ значи да покажеш слабост. И не разбират, че е точно обратното. Че това всъщност е проява на смелост - смелост да заявиш, че и ти си просто човек, като всички останали. Вместо да протегнат ръка за помощ обаче, те стискат зъби и се борят сизифовски с проблемите пред себе си. А ако някой им предложи подкрепата си, по-вероятно е да се разсърдят, отколкото да я приемат - ще си кажат, че явно изглеждат неспособни да се справят със ситуацията, щом някой е решил да им се притече на помощ.

Затова нашият съвет е:

Не се опитвайте да се правите на свръхчовеци, защото не сте. Нито сте шесторъкият Шива. Разберете, че не е нужно (нито е възможно) да се справяте с всичко сами. Научете се да искате помощ. В крайна сметка, нали затова са приятелите?

2. Не признават грешките си

В контекста на казаното по-горе, Девите са зодията, която най-трудно от всички приема, че също греши. Абсолютни перфекционисти, те просто отказват да допуснат, че е възможно да не вземат най-доброто решение, че е възможно да не предприемат най-правилното действие. А това се случва. На всички. Дори и на Девите. Но когато се случи на тях,... вместо да приемат урока и да продължават напред, те правят всичко възможно да убедят себе си и хората около себе си, че всъщност не са сгрешили, че са очаквали точно това развитие, че са искали точно този резултат. А това, най-малкото, уморява. 

Затова нашият съвет е:

Не се отричайте от грешките си - именно чрез тях израстване. Не се опитвайте да ги прикривате, да ги завоалирате. Приемете ги, прегърнете ги. Разберете, че именно те ви помагат да опознаете силата си, вярванията си, себе си. Te ви помагат да видите по-ясно пътя си...

3. Премислят, планират, организират...

Зодия Дева е може би зодията, която най-много от всички се опитва да предвиди всяко нещо в живота си - от дребното до голямото. И въпреки че това, на практика, граничи с невъзможното, Девите не се отказват. Напротив. Само се амбицират повече. Те имат огромна нужда да усещат, че контролират и направляват живота си и събитията в него. Това поглъща времето и енергията им и в крайна сметка се отразя негативно на увереността им.

Затова, нашият съвет е:

Вместо да давате всичко от себе си, за да планирате това, което не може да бъде планирано, отпуснете се и просто влагайте усилията в това да се справяте по най-добрия начин с изненадите на живота. Защото именно това значи да живеете!