Всички тези имена ще ви се сторят много познати, но питали ли сте се някога какво е значението им? Е, добре, мистерията беше разкрита. Пригответе се, защото не сте го очаквали!

Pepsi: Всички ние обичаме да подслаждаме вечерята си с Пепси, но повечето от нас нямат представа, че името на компанията се свързва с ензима пепсин, който е най-важният ензим в стомашния сок, подпомагащ човешкия метаболизъм.

Volkswagen: Основан в Германия през 1937 г., днес автомобилният производител се гордее с почитатели от цял свят. Преведено от немски „volkswagen означава “автомобил на народа”.



Sony: Телевизор, лаптоп, домашно кино? Със сигурност сте имали поне един продукт от тази компания. Името й произлиза от латинската дума „sonus”, която означава „звук”. Името е избрано, тъй като се е смятало за най-лесно при произнасянето му на различни езици.

Още любопитна информация вижте и в: Как се раждат имената на големите марки

Starbucks: Винаги можем да се чувстваме добре дошли в Starbucks, да опитаме ароматното кафе и да се насладим на атмосферата, похапвайки от сладките изкушения в менюто. Името на компанията носи името на един от героите в романа на Хърмън Мелвил „Моби Дик”, в който се разказва за лова на китове през 20 век.



Nokia: Кой не е наясно с прочутата здравина на телефоните от тази марка? Името й се дължи на името на град Нокиа, намиращ се във Финландия.

Reebok: Идва от думата „rhebok”, което е името на вид африканска антилопа. Признайте си, че сте имали поне един чифт през живота си.



Nintendo: Чувайки тази дума, първото, което възниква в ума ми, е Супер Марио, препускащ през кралствата в търсене на приказната принцеса. Преведено от японски „nintendou”, „nin” означава „доверен”, а „ten-dou” – „небе”.

А кои са любимите марки на мъжете - вижте отговора тук

Lego: Идва от датски „leg godt”, което буквално преведено означава „да играя добре”. Ние, екипът на Dama.bg, ви пожелаваме никога да не настъпите част от цветния конструктор.



Coca-Cola:
Името й е се дължи на името на листата „Кока” и ядките от африканското дърво „Кола”.

IKEA: Ако някога ви се е налагало да купувате диван за хола или пък удобно легло за спалнята, то няма как да не сте чували това име. То произлиза от инициалите на създателя на компанията Ингвар Кампрад и мястото, на което е израснал, Елмтаруд Агуннаруд.